Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Easy Intervals

Autonom motstandsregulator for treningsapparater

Erik Hjertholm (Foto: Steffen Hansen/ Forskningsrådet)

Easy Intervals-teamet består av Frode Van Der Meeren (26 år), Vilde Kvarberg (25 år), Tore Mattias Apeland (24 år), Monika Heggem (26 år) og Erik Hjertholm (27 år). Prosjektet er tilknyttet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Van Der Meeren har blant annet jobbet med serversystemer og oppsett av databaser. Kvarberg har blant annet jobbet som prosjektkoordinator for Boostcom og har i tillegg vært landsstyrerepresentant i Redd Barna. Apeland er et aktivt medlem av Omegaverkstedet (et studentdrevet elektronikkverksted ved NTNU) hvor han blant annet driver med designing og programmering. Heggem har vært prosjektleder for isFIT-festivalen som er verdens største internasjonale studentfestival. Hjertholm har veldig bred arbeidserfaring, blant annet med erfaringer som selger, elektriker, gravemaskinfører og nanotekniker.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Intervalltrening er gjentatte ganger bekreftet som den mest effektive måten å holde seg i form på. Imidlertid er den både krevende og ubehagelig å gjennomføre, spesielt om man er ikke er vant med kondisjonstrening. Easy Intervals har utviklet en motstandsregulator for treningsapparater som løser dette og gjør intervalltrening svært lett å gjennomføre, mer behagelig og helt uten krav til kunnskap om trening. 

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Easy Intervals?
Vi ønsker å satse på Easy Intervals fordi det først og fremst løser et eget, samt andres problem. Det gjør det enklere å gjennomføre intervalltrening og dette senker terskelen for å gjennomføre intervalltrening for folk uten kunnskap til trening. Vi mener at løsningen vår er en mulighet til å påvirke verden i en positiv retning, og det er en stor motivasjon for oss.

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
Støtten fra Forskningsrådet gir oss en utrolig bra start inn i gründerlivet. Vi hadde klart å komme oss til dette punktet selv, men det hadde vært mye mer krevende og tatt lang tid. Kort fortalt gjør den oss i stand til å komme oss til neste nivå og kunne stå på egne ben. 

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på og hvordan bidrar NTNU?
Å utvikle regulatoren har vært et meget multidisiplinært prosjekt og krever kunnskap og kompetanse innen treningsfysiologi, markedsføring og forretningsutvikling, automasjon, elektronikk, materiallære og web-utvikling. Samtlige av disse feltene er tilgjengelig ved NTNU og er representert gjennom de forskjellige teammedlemmene.

 

Publisert:
12.09.2018