Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

ALVA Industries

Produksjon av elektriske motorer med lav vekt og høy effektivitet for transportindustrien.

Sybolt Visser (f.v.), Knut Klonteig Nielsen og Jørgen Selnes (Foto: Martin Røsok / Forskningsrådet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ALVA-teamet består av Sybolt Visser (26), Jørgen Selnes (24), Knut Klonteig Nielsen (24), Ravindra Babu Ummaneni, Pingju Li, Anders Engebakken, Magnus Becher og Vilius CiuzelisProsjektet og samtlige teammedlemmer er tilknyttet NTNU Entreprenørskolen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Droneprodusentene utvikler større og sterkere droner, og hver eneste del er designet for å være så lett som mulig. For å få dronen til å løfte tungt og kunne fly langt kjøper droneprodusentene sterke motorer. Motoren utgjør en stor del av dronens vekt, og droneprodusentene ønsker lettere motorer. Eksisterende dronemotorer er begrenset av sin design, og mulighetene for vektreduksjon er minimale. ALVA utvikler en ny motor, med en ny motordesign, som skal gi drastiske vektbesparelser sammenlignet med dagens løsninger. Ved å opprettholde høy effektivitet på dronemotoren vil dronen kunne løfte tyngre og fly lenger.

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og ALVA Industries?

Vi jobber med entreprenørskap fordi vi ønsker å skape noe eget. Vi mener produksjonen av elektriske motorer med høy ytelse kan gjøres radikalt raskere, billigere og med minimal menneskelig innblanding i fremtiden.

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?

Støtten fra Forskningsrådet muliggjør at vi kan fortsette med bedriften etter studiene, og den er helt nødvendig for å kunne bygge prototypen som markedet etterspør. Uten midlene måtte vi ha giret ned til første gir. Siden entreprenørskapstoget går i 120 km/t, er det klart at vi ville havnet langt bak, og kanskje ikke engang kommet i mål.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på, og hvordan bidrar NTNU?

Prosjektet baserer seg på et gammelt NTNU TTO-case i regi av Martin G. Ringdalen samt forskning ved NTNU. Universitetet bidrar med tilgang på materialer, laboratorier og ekspertise gjennom professorer og masteroppgaver.

Skrevet av:
Martin Røsok
Publisert:
01.11.2017
Sist oppdatert:
03.10.2018