Gå direkte til innhold

Styrket samarbeid om tang og tare

SFI Foods of Norway skal samarbeide tettere med SINTEF om å utnytte det kommersielle potensialet som ligger i tang og tare. Analyser tilsier at området kan ha en verdiskaping på åtte milliarder kroner i 2030.

Stort potensial for norsk tang og tare. (Foto: Foods of Norway) I april arrangerte de tre et felles seminar om makroalger, som er det vitenskapelige navnet på tang og tare. Norge har over 500 ulike arter langs kyststripen, og det er stor interesse for innovasjon og kommersialisering av disse ressursene. Da er brede samarbeid viktig.

– Nærmere samarbeid med Foods of Norway er svært viktig for oss. Senteret har blant annet omfattende kunnskap om tang som fôringrediens for laks og husdyr. Potensialet for å dyrke tang er betydelig, sier seniorforsker Jorunn Skjermo ved SINTEFs Norsk senter for tang- og tareteknologi, som leder interessegruppen SIG Seaweed.

Les mer hos Foods of Norway.

Skrevet av:
Nils Ragnar Løvhaug
Publisert:
16.05.2017
Sist oppdatert:
16.05.2017