Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Nyheter

Ny utlysning av Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

Minst ti nye sentre for forskningsdrevet innovasjon kan starte opp høsten 2020.
Dato: 14.01.2019

Hvem fortjener Forskningsrådets innovasjonspris i år?

Forskningsrådets innovasjonspris gis til en virksomhet som har utmerket seg med eksepsjonelt god utnyttelse av forskningsresultater og dermed skapt forskningsbasert innovasjon. Skynd deg og nominere din kandidat innen 6. mai!
Dato: 20.06.2018

Samarbeid mellom forskningsinstitusjoner og bedrifter fungerer – og må videre

Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) har lyktes godt med kompetansebygging og forskerrekruttering på områder av stor betydning for norsk næringsliv, ifølge en fersk evaluering. Bedriftene er svært fornøyde, men evalueringen peker på at SFIene bør videreutvikles for mer innovasjon og internasjonalisering, og på potensialene knyttet til omstilling og digitalisering.
Dato: 04.04.2018

Hvem fortjener Forskningsrådets priser for unge fremragende forskere?

Det er fortsatt mulig å sende inn forslag til Forskningsrådets tre nye priser. Prisene er fordelt på fagområder, og premierer kvalitet, selvstendighet og faglig nyskaping blant forskere under 38 år. Send oss dine forslag før 15. oktober.
Dato: 20.06.2018

Lanserer Norsk Innovasjonsindeks

SFI CSI lanserte nylig Norsk Innovasjonsindeks, den første nasjonale innovasjonsmålingen der kundene er dommerne. Totalt 58 selskaper fordelt på 19 bransjer er vurdert av totalt 5800 kunder.
Dato: 16.05.2017

Styrket samarbeid om tang og tare

SFI Foods of Norway skal samarbeide tettere med SINTEF om å utnytte det kommersielle potensialet som ligger i tang og tare. Analyser tilsier at området kan ha en verdiskaping på åtte milliarder kroner i 2030.
Dato: 16.05.2017

Internasjonale samarbeid for bedre fiskeoppdrett

I sitt arbeid med å utvikle løsninger for lukkede oppdrettsanlegg, samarbeider SFI CtrlAQUA med ledende forskningsmiljøer i Japan, USA og Canada. Det skjer blant annet gjennom hyppig forskerutveksling mellom landene.
Dato: 15.05.2017

DN skriver om «lånerobot» fra Big Insight

Dagens Næringsliv skriver om den nye roboten som kan analysere kontobevegelsene dine og vurdere om lånesøknaden din bør godkjennes. Det er SFI Big Insight-partner DNB som vil ta i bruk metoden, basert på forskning i senteret.
Dato: 15.05.2017

Rekorddeltakelse på SFI-forum

Med nesten 90 oppmøtte satte årets SFI-forum ny deltakerrekord. Det ga friske diskusjoner. Blant årets temaer var en presentasjon av regjeringens nye industrimelding, i tillegg til kommunikasjon i SFI og kommersialisering av resultater fra forskningen.
Dato: 04.05.2017

Trondheim med i klimanettverk

Trondheim kommune er nå med i klimatilpasningsnettverket I front, hvor de 11 største byene i landet deltar. Nettverket skal bidra til økt samarbeid, kunnskapsutveksling og felles satsing på klimatilpasning i kommunene. SFI Klima 2050 fikk mye oppmerksomhet under signeringen av avtalen.
Dato: 25.04.2017

Stor aktivitet i SFI Metal Production

Sommerskole på Island og internasjonal konferanse i Trondheim er noen av aktivitetene i SFI Metal Production de kommende månedene.
Dato: 25.04.2017

Glass og stål på Sikkerhetskonferansen

Under Sikkerhetskonferansen 2017 var SFI CASA-stipendiatene Karoline Osnes og Erik Løhre Grimsmo blant talerne. De to forsker henholdsvis på glass og stål, og senterets nyhetsbrev har tatt en prat med dem.
Dato: 05.04.2017

Hektisk SFI-måned for Rolls Royce

Rolls Royces marinedivisjon i Norge er en aktiv deltaker i både SFI Manufacturing og SFI Smart Martime. I løpet av fire marsdager var selskapet vertskap for samlinger i begge sentrene.
Dato: 05.04.2017

SFI CCI skriver i Hjerteforum

I siste utgave av magasinet Hjerteforum, som utgis av Norsk cardiologisk selskap, har flere medlemmer av SFI CCI bidratt med referater fra de største kongressene og møtene som pågikk høsten og tidlig vinter 2016. Les dem her.
Dato: 05.04.2017

Foods of Norway på Dagsrevyen

NRK Dagsrevyen 21 har besøkt SFI Foods of Norway på NMBU for å fortelle om forskningsprosjektet der grisunger mates med fôr basert på norske grantrær. Se innslaget her.
Dato: 13.03.2017