Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

SAMKUL (2011 og framover) har som mål å bidra til ny kunnskap om de kulturelle dimensjonene ved aktuelle samfunnsutfordringer, gjennom fortolkning, forståelse og forklaring av de kulturelle forutsetningene for dagens samfunnsformasjon og samfunnsutviklingen generelt.

Nyheter

 • Åpent møte om Humanioras synlighet

  27. november inviterer SAMKUL-programmet igjen til åpent møte på Litteraturhuset i Oslo. Temaet denne gang blir om hvilke – ev. særskilte – utfordringer humaniora står overfor i dagens medie- og offentlighetsbilde.

 • Ny bok om Norge etter 22. juli

  Det SAMKUL-støttede PRIO-prosjektet NECORE lanserte 20. juni en bok med noen av resultatene fra prosjektet som har fokusert på verdier, identiteter og motstandsdyktighet i samfunnet etter terrorangrepet. Boken er åpent tilgjengelig på nett, i tråd med Forskningsrådet policy om åpen tilgang.

 • Teknologi og materielle omgivelser: Ni nye forskernettverk

  Programstyret i SAMKUL har 6. juni bevilget snaut 3 mill. kr til ni nye forskernettverk. De fleste av nettverkene handler om digitalisering. Nettverkene starter opp tidlig høsten 2018 og varer inntil et år. Vinteren 2019 lyser SAMKUL ut forskningsmidler med samme tematiske prioritering.

 • Ny humanistisk kunnskap om miljø, klima og bærekraft

  Forskningsrådet tildeler 70,6 millioner kr til åtte nye SAMKUL-prosjekter innenfor temaområdet menneske og natur. Forskningen er et viktig bidrag for å følge opp regjeringens humanioramelding.

 • SAMKUL-relatert utstilling: Fra rasetyper til DNA-sekvenser

  Utstillingen "FOLK – fra rasetyper til DNA-sekvenser" på Norsk teknisk Museum i Oslo står fram til sommeren 2019. Utstillingen er støttet av SAMKUL og bygger på vitenskapshistorisk forskning finansiert av SAMKUL.

Flere nyheter

Kalender

 • 27.11.18-27.11.18

  Debattmøte: Er humaniora synlig nok?

  Har humaniora spesielle utfordringer i dagens mediebilde? Er humanister nok til stede i ulike offentligheter utenfor akademia? Forskningsrådet inviterer til debattmøte om humanioras synlighet.

Se hele kalenderen