Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Reisepremier

I tillegg til pengepremier, kan finalistene i konkurransen Unge forskere vinner en rekke spesialpriser. Spesialprisene er reiser og deltakelse på ulike forskningskonkurranser og -seminarer i hele verden.

Hvilke internasjonale konkurranser de norske vinnerne deltar i kan variere noe fra år til år.

EUROPEAN UNION CONTEST FOR YOUNG SCIENTISTS


Hvert år møtes Europas mest talentfulle unge forskere i en storstilt konkurranse i regi av EU-kommisjonen.

Konkurransen er åpen for deltakere mellom 14 og 21 år som er vinnere av sine nasjonale konkurranser. På denne måten kan ungdom konkurrere med likesinnede fra hele Europa. Konkurransen er også et forum hvor unge forskere kan vise frem arbeidene sine og diskutere prosjektene og ideene både til seg selv og andre.

Konkurransen legger vekt på samarbeid og en internasjonal tilnærmelse til moderne vitenskap, og er åpen både for naturvitenskapelige og humanistiske prosjekter.

Mer informasjon: EU Contest

INTEL/ISEF


Intel/ISEF er verdens største forskningskonkurranse for ungdom. Årlig kommer over 1500 unge forskere fra mer enn 50 land sammen for å stille ut prosjektene sine.

Konkurransen arrangeres i forskjellige amerikanske byer hvert år. Totalt konkurrerer deltakerne om mer enn 4 millioner dollar i pengepremier og stipender.

Mer informasjon: Intel/ISEF

LONDON INTERNATIONAL YOUTH SCIENCE FORUM


LIYSF samler over 300 studenter fra 60 land over hele verden til to uker med forelesninger, seminarer, debatter og diskusjoner, bedrifts- og institusjonsbesøk - og selvfølgelig massevis av sosiale aktiviteter!

Mer informasjon: London Internation Youth Science Forum

STOCKHOLM INTERNATIONAL YOUTH SCIENCE SEMINAR


SIYSS er et ukelangt seminar i forbindelse med Nobelprisutdelingene hvert år. Begivenheten introduserer deltakerne til svensk forskning og vitenskap. Arrangementet forener ungdom fra hele verden og skaper en internasjonal forståelse og vennskap

Mer informasjon: Stockholm International Youth Science Seminar

CHINA ADOLESCENTS SCIENCE AND TECHNOLOGY INNOVATION CONTEST 


CASTIC er en stor forskningskonkurranse for ungdommer mellom 12 og 20 år, og deltakere kommer fra hele verden. Konkurransen arrangeres i ulike byer i Kina hvert år og trekker store antall besøkende.

Mer informasjon: China Adolescents Science and Technology Innovation Contest (CASTIC)

EUROPEAN SPACE CAMP


European Space Camp samler hvert år ungdom fra hele verden med lidenskap for romfart og teknologi til en uforglemmelig uke ved Andøya Rakettskytefelt.

Under leiren holder anerkjente professorer og ingeniører spennende forelesninger, om blant annet raketteknikk, nordlysfysikk, kosmologi og partikkelfysikk. Leirens mål er å gjennomføre en rakettkampanje hvor deltagerne deles inn i grupper og arbeider sammen for å skyte opp en studentrakett.

I tillegg til det lærerike teoretiske og praktiske arbeidet får deltakerne være med på en rekke sosiale aktiviteter, og ta del i en virtuell reise til verdensrommet! Internasjonalt samarbeid er en viktig del av leiren, og som deltager vil man få muligheten til å bli kjent med ungdom fra hele verden som deler samme interesser.

Mer informasjon: European Space Camp

INTERNATIONAL WILDLIFE RESEARCH WEEK


International Wildlife Research Week samler ungdom fra hele Europa til en uke med feltarbeid og flotte naturopplevelser i de sveitsiske alpene. International Wildlife Research Week arrangeres av Swiss Youth in Science.

Mer informasjon: Swiss Youth in Science

TAIWAN INTERNATIONAL SCIENCE FAIR


Taiwan International Science Fair samler ungdom fra et tyvetalls land i tillegg til Taiwan. Deltakerne konkurrerer i tretten ulike kategorier, for eksempel Mathematics, Chemistry eller Behavioral & Social Sciences. Under oppholdet i Taiwan vil også deltakerne delta i aktiviteter for å fremme utveksling av kultur og ideer på tvers av landene.

Mer informasjon: Taiwan International Science Fair

 

 

Publisert:
19.06.2009
Sist oppdatert:
03.10.2018