Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Norske elever fikk førstepris i den europeiske konkurransen for unge forskere.

Ane Espeseth og Torstein Vik fra Ålesund vant førsteprisen for sitt matematikkprosjekt under den prestisjefylte European Union Contest for Young Scientists.

 European Union Contest for Young Scientists (EUCYS) er en årlig forskningskonkurranse arrangert av EU.  Den har pågått siden 1989 og ble i år arrangert i Brussel. Deltakerne har vunnet sine nasjonale forskningskonkurranser, og Norge sender hvert år førsteprisvinnere til konkurransen.

Ane Espeseth og Torstein Vik fra Ålesund vant førsteprisen for sitt matematikkprosjekt under den prestisjefylte EU Contest for Young Scientists. (Foto: Kamil Bielinski)

- At Ane og Torstein vinner førsteprisen i denne klassen er stort, og særlig at det er matematikk, sier Sissel Holmern, som leder Forskningsrådets tiltak Proscientia, og er ansvarlig for gjennomføringen av Konkurransen Unge Forskere.

Espeseth (18) og Vik (17) vant i april klassen for naturvitenskap og teknologi i Konkurransen Unge Forskere med prosjektet " Motivic Symbols and Classical Multiplicative Functions".

I tillegg til førsteprisen i EUCYS, som er på 7000 euro, vant Espeseth en tur til Stockholm International Youth Science Seminar, hvor hun skal være tilstede under Nobelprisutdelingene i desember. Vik fikk en tur til London International Youth Science Forum 2017, som er en to-ukers intensiv vitenskapsfestival for unge.

Skrevet av:
Thomas Keilman Rådgiver +47 22 03 73 35 thke@forskningsradet.no
Publisert:
21.09.2016
Sist oppdatert:
04.10.2016