Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Kristine på London International Youth Science Forum

(Foto: Therese Farstad) Gjennom konkurransen Unge Forskere fikk jeg muligheten til å delta på det to-ukers lange vitenskapsforumet LIYSF, London International Youth Science Forum. Nå som forumet er ferdig kan jeg virkelig si at de to ukene ble en opplevelse for livet!

Det faglige programmet på LIYSF bestod av mange spennende foredrag av anerkjente professorer inkludert Ada Yonath, Nobelpris vinner i kjemi. Det føltes virkelig spesielt å delta på disse foredragene, da man ikke bare lærte mye, men også fikk muligheten til å møte ledende vitenskapsmenn, noe jeg syntes var svært inspirerende. Blant noen av temaene var Rosetta oppdraget, de fantastiske boron hydridene, og muligheten til å kurere aldring. I tillegg fikk vi også muligheten til å besøke kjente universiteter, forskningssentre og laboratorier. Jeg valgte å besøke The Animal and Plant Health Agency og Oxford Department of Zoology og disse besøkene var veldig innholdsrike! Det ble også arrangert en ”Science Bazaar” den ene kvelden hvor rundt 140 av deltakerne presenterte et forskningsprosjekt de hadde gjort i hjemlandet sitt. Jeg gjorde også dette og det var veldig gøy! Det var utrolig spennende å besøke de ulike standene og få høre om alle de fantastiske prosjektene!

Med 475 deltagere fra 75 forskjellige land hadde LIYSF også et stort fokus på kulturdeling, med blant annet internasjonal kabaret og en tradisjonsdeling kveld på programmet. Her vi fikk se opptredener med tradisjonelle klær, dans og sang, noe som var veldig moro og underholdende! I tillegg fikk vi også smake forskjellige tradisjonelle retter og godteri!

(Foto: Kristine Hernes)

Minst like viktig som selve programmet på LIYSF var deltagerne og vennskapene som ble formet. Mens aktivitetene utgjorde rammen for et fantastisk forum, var det selve deltagerne som gjorde forumet så minneverdig. Å bli kjent med så mange forskjellige mennesker og å lære så mye om andre land og kulturer var en helt unik opplevelse. Med alle de pågående konfliktene og hendelsene i verden og med tanke på våre ulike bakgrunn, var det fantastisk å se hvor mye vi hadde til felles; lidenskap for vitenskap, musikk, filmer, sport og mye mer! Deltagerne var alle veldig intelligente, åpne, nysgjerrige og sosiale og i løpet av de to ukene føltes det nesten som om vi var blitt en stor familie. Selv om forumet i seg selv er over, sitter jeg igjen med mange nye vennskap og minner for livet. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å delta på LIYSF.

Skrevet av:
Kristine Hernes
Publisert:
03.10.2016
Sist oppdatert:
04.10.2016