Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

London International Youth Science Forum:

Faglig inspirasjon og nye venner

Tonje Fjågesund vant deltakelse på London International Youth Science Forum. Her forteller hun om opplevelsene i London.

Tonje Fjågesund Tonje Fjågesund Under finalen i Unge Forskere i Oslo i vår var jeg en av de heldige som ble premiert deltakelse ved London International Youth Science Forum, LIYSF, 2014. Forumet var for meg helt ukjent da jeg først mottok konvolutten i Oslo i april. Tre måneder senere stod jeg i avgangshallen på Sola og visste fortsatt ikke hva som ventet meg. Jeg var spent, nervøs og usikker på hva de neste to ukene ville bringe. For å gjøre en lang, eller i det minste innholdsrik historie, kort kan jeg si at jeg sent vil glemme de to ukene i London…

På det faglige planet var det planlagt et bredt program som dekket mange ulike felt innen vitenskap. I tillegg til en rekke forelesninger gitt av anerkjente professorer fikk vi reise rundt til forskjellige universiteter i England. Her hadde man på forhånd fått velge hvilke byer og fakulteter man ønsket å besøke. Jeg hadde to veldig fine utflukter til Departments of Earth Sciences ved University of Cambridge og National Oceanography Centre i Southampton. På denne måten fikk den enkelte et individuelt tilpasset program til egne interesser. I tillegg besøkte vi flere museer, både på egenhånd og organisert som en gruppe.

Men læring skjedde på flere plan. Høydepunktet for meg var å treffe alle de andre deltakerne. Mennesker fra 64 land utgjorde et mangfold uten like, som ga meg en særegen mulighet til å skape venner og kontakter verden over, lære om deres kultur og språk og generelt utvide mine egne horisonter. Ungdommene jeg møtte på LIYSF var intelligente og inspirerende, samtidig som de var sprudlende, sosiale og lette å bli kjent med. Møtet med disse menneskene hadde for meg enda større verdi enn den faglige delen.

Tonje med andre deltakere i London LIYSF bød på et tett program, men ga oss samtidig følelsen av frihet. Vi fikk disponere timer og hele dager selv, og brukte tiden på å utforske London sammen.

I tillegg til mange nye venner har LIYSF gitt meg inspirasjon og lyst til å studere vitenskapelige fag ved universiteter i England. Jeg har blitt enda mer engasjert og fått mer innsikt i mitt interessefelt, biologi, samtidig som jeg har fått øynene opp for sammenhengen mellom de ulike fagområdene.

Jeg føler meg veldig privilegert som fikk muligheten til å delta på LIYSF og vil anbefale det på det varmeste til alle som måtte få samme sjanse.

Mange takk til Norges forskningsråd som støttet min reise og deltakelse økonomisk.

Tonje Fjågesund deltok i Konkurransen Unge Forskere 2014 med prosjektet "Poetisk klimakamp". Hun vant en 1. pris i klassen for humanistiske fag og ble premiert med 10 000 kroner i tillegg til deltakelsen ved London International Youth Science Forum.

 

Skrevet av:
Tonje Fjågesund
Publisert:
01.09.2014
Sist oppdatert:
13.09.2016