Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Forskningstips

Synes du det er vanskelig å komme i gang med prosjektet ditt? Eller trenger du kanskje litt hjelp underveis?

Vi har laget et par hefter for de som vil sette i gang et forskningsprosjekt, for de som står fast underveis eller for de som bare vil lære litt mer om hvordan det er å forske.

Skal du lage en plakat til en forskningskonkurranse?

Få tips til hvordan du kan lage en plakat og stille ut prosjektet ditt. Last ned  Utstillingstips PDF - 954 KB

Tips til gjennomføring av et vellykket forskningsprosjekt for skoleelever

Med undring som drivkraft PDF - 1,8 MB

"Med undring som drivkraft" er heftet for elever i ungdoms- og videregående skole som ønsker å gjennomføre et forskningsprosjekt. Heftet behandler sentrale tema som vitenskap og forskning, den hypotetisk-deduktive metode og andre forskningsmetoder, kvalitative og kvantitative undersøkelser og analysemetoder, forskningsrapporter og formidling. Heftet er beregnet både på elever som ikke har kunnskaper om forskning og vitenskap fra før, og de som vet en del om temaet allerede.

Scientia - vitenskapelig metode for ungdomsskolen

Scientiametoden PDF - 7,0 MB

Scientia (som betyr kunnskap, naturvitenskap, forskning og evne) er utformet av Norges forskningsråd og rettet mot lærere og elever på ungdomstrinnet. Scientia har til hensikt å introdusere lærere og elever for vitenskapelig prosjektarbeid og metode. Et veiledningshefte er en veiviser, som ikke har til hensikt å fortelle hvordan de må og bør og skal være. Husk at lykken er å eksperimentere og improvisere - å følge en kokebok slavisk blir fort kjedelig. Putt inn ingredienser selv og ha det gøy!

Historieforskning

Les om hvordan juryen vurderer historiske bidrag i konkurransen.

Andre tips

Holbergprisen i skolen har laget en e-bok, Forskning for forskerspirer, som tar for seg forskningsprosessen trinn for trinn. Hele boka og en oversikt over forskningsprosessen er tilgjengelig på Holbergprisen.no

Publisert:
19.06.2009
Sist oppdatert:
03.10.2018