Gå direkte til innhold

Klart for Science Week

Sikkerhetsforskning og utdanningsforskning er hovedtemaer på årets Transatlantic Science Week i Washington D.C. 12.-13. november.

Washington DC. Foto: Shutterstock - Vi er glade for at så mange fremragende amerikanske og norske forskere har meldt seg på, sier Are Straume, spesialutsending for forskning og høyere utdanning ved den norske ambassaden i Washington.

Straume legger til at det i år er rekordmange amerikanske bidragsytere. På talerlisten er det representanter fra fremragende forskningsmiljøer ved Harvard University, Stanford University, MIT, Georgia Tech. og Columbia University for å nevne noen.

Til å åpne og lede deler av konferansen har ambassaden invitert Dr. Alan Leshner fra the American Association for the Advancement of Science – AAAS. Leshner har vært redaktør for tidsskriftet Science som utgis av AAAS siden desember 2001.

Felles løsninger på felles utfordringer
Årets Science Week har temaet “Felles løsninger på felles utfordringer», og har følgende tematiske innretning: Internasjonal sikkerhet, nettsikkerhet, kriseberedskap og utdanningspolitikk.

- Dette er samfunnsutfordringer som har stor betydning for alle land, og vi har sterk tro på at Science Week er en arena hvor forskere kan møtes og utvikle samarbeid for å bidra til løsninger på felles utfordringer, sier Straume.

Ledere innenfor universitetssektoren skal blant annet diskutere hvordan digitalisering og såkalte «open online cources» påvirker tilgangen til høyere utdanning og selve forskningssystemet. Kunnskapsministeren vil delta på denne sesjonen.

Science Week for 12. gang
Transatlantic Science Week arrangeres i år for 12. gang. Målet er å fremme samarbeid mellom forsknings-, innovasjons- og utdanningsinstitusjoner i Norge, USA og Canada. I år samarbeider Kunnskapsdepartementet, den Norske Aambassaden i Washington D.C., og Forskningsrådet med Justis- og beredskapsdepartementet om arrangementet.

Påmelding og informasjon her.
 

Skrevet av:
Siv Haugan Spesialrådgiver +47 22 03 73 53 sh@forskningsradet.no
Publisert:
26.09.2013
Sist oppdatert:
13.09.2016