Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Praksisrettet utdanningsforskning - PRAKUT - var et femårig forskningsprogram som bygget på Praksisrettet FoU for barnehage, grunnopplæring og lærerutdanning - PRAKSISFOU. Programmet skulle styrke forskningskompetansen og kunnskapsgrunnlaget i lærerutdanningene, og er nå en del av programmet FINNUT.

Mer om PRAKUT

Nyheter

 • Klart for Science Week

  Sikkerhetsforskning og utdanningsforskning er hovedtemaer på årets Transatlantic Science Week i Washington D.C. 12.-13. november.

 • Vellykket med «Ung og vellykket»

  Wergelandssalen i Litteraturhuset var fylt til randen da Forskningsrådet arrangerte seminaret «ung og vellykket» under Forskningsdagene.

 • Nytt program med rikholdig portefølje

  Programstyret i det nye utdanningsprogrammet har startet planleggingen og arbeidet med ny programplan.

 • Nytt utdanningsprogram:

  Lyser ut 300 mill. kroner til forskning og innovasjon

  Det nye programmet for forskning og innovasjon i utdanningssektoren, FINNUT, vil lyse ut over 300 mill. kroner til nye prosjekter i 2014 og 2015. Om lag halvparten av midlene vil bli lyst ut i desember, med søknadsfrist 13. februar 2014.

 • - Lærere må være forskere

  - Dagens lærerstudenter lever i en totalt annen virkelighet enn vi gjorde. De lærer helt annerledes vi gjorde, sier professor Tony Townsend.

Flere nyheter

Kalender

 • 29.11.13-29.11.13

  Programstyremøte i FINNUT

 • 14.01.14-14.01.14

  Lanseringskonferanse for FINNUT

  Forskningsrådets nye program for forskning og innovasjon i utdanningssektoren, FINNUT, arrangerer lanseringskonferanse 14. januar på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet streames.

 • 15.01.14-15.01.14

  Temaseminar: Spesialpedagogisk forskning – hvor spesielle skal vi være?

  Bruken av spesialpedagogisk hjelp og spesialundervisning øker i norsk skole og temaet er stadig oftere på den politiske dagsordenen. Det nye forskningsprogrammet forskning og innovasjon i utdanningssektoren – FINNUT lyser ut 28 millioner til forskning på feltet og inviterer sammen med Kunnskapssenteret for utdanning til temaseminar om spesialpedagogisk forskning.

Se hele kalenderen