Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Emerging Leaders for unge forskere som er opptatt av Arktis

Arctic Frontiers' Emerging Leaders gir unge innenfor akademia, næringsliv og offentlig forvaltning som er opptatt av Arktis muligheten til å møtes og bygge en felles arena gjennom et faglig konferanseprogram, inspirerende nettverk og sosiale aktiviteter.

Emerging Leaders er et sidearrangement som leder opp til en presentasjon under Arctic Frontiers, som finner sted 17.-23. januar 2018 i Tromsø. Fremtidige aktiviteter og operasjoner i Arktis fordrer bred forståelse for muligheter og utfordringer for å sikre bærekraftig utvikling. I en knapp uke blir de unge kandidatene godt kjente med de arktiske problemstillingene.

Deltakerne vil bli utfordret til å diskutere og presentere gjennom hele fagprogrammet, som for 2018 retter et spesielt søkelys på de blå mulighetene under tittelen ”Connecting the Arctic” og undertemaer som marin forsøpling, havteknologi og kunnskapsbasert forvaltning i Arktis. Programmet inkluderer følgende sesjoner:

Session 1: Politics and Security in the High North
Session 2: Technology Development and Arctic Business
Session 3: 2018 – “Connecting the Arctic”
Session 4: Workshop, preparing a presentation

De unge kandidatene får veiledning fra mentorer fra privat sektor, politikk og forskning. Programmet starter i Bodø, fortsetter ombord på Hurtigruten, som går innom Lofoten, før turen fortsetter til Tromsø.

10 unge forskere får være med, og Emerging Leaders’ programkomite har satt opp noen søknadskriterier. Du finner dem i vedlegget til høyre.  

Send din søknad bestående av søknadsbrev, bekreftelsesbrev og CV til laura@salt.nu (NB: ikke .no) innen 1. Oktober 2017.

Du kan lese mer om Arctic Frontiers og Emerging Leaders på arrangementets nettside. Det er en egen underside som er for unge: Young.

Emerging Leaders i 2017. (Foto: Arctic Frontiers)

Skrevet av:
Elisabeth Skjønsberg Rådgiver +47 22 03 71 83 els@forskningsradet.no
Publisert:
21.09.2017
Sist oppdatert:
21.09.2017