Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Polarforskningsprogrammet (POLARPROG) er Forskningsrådets viktigste virkemiddel for å oppnå god bredde og høy kvalitet i norsk polarforskning.

Mer om programmet

Nyheter

 • Finansieringsmuligheter gjennom Belmont Forum

  Forskning på resiliens i Arktis

  Forskningsrådet deltar med 6 millioner kroner til norske forskere i Belmont Forums arktiske utlysning. Sammen med ni andre land søkes det prosjekter rettet mot økosystemer, mennesker, samfunn og infrastruktur. Søknadsfristen er 14. juni.

 • Norsk Polarinstitutt søker nye kandidater til Scientific Committee on Antarctic Research

  Norsk Polarinstitutt søker etter tre nye norske representanter og tre vararepresentanter til å sitte i tre av arbeidsgruppene under Scientific Committee on Antarctic Research (SCAR). Polarinstituttet ser etter motiverte kandidater som deltar aktivt i forskningen på og om Antarktis. Selvnominasjoner er velkomment og oppfordret.

 • POLARPROG-utlysningen for 2019 er publisert

  Vi lyser ut 37 mill. kroner til forskning som bidrar til bærekraftig næringsutvikling i polare områder. Prosjektene kan rettes mot nye og eksisterende næringer og det er krav om å ha med brukerpartner. Søknadsfristen er 10. april.

Flere nyheter

Kalender

 • 28.02.19-28.02.19

  Informasjon fra webinar om POLARPROGs to utlysninger i 2019

  POLARPROG har to utlysninger i 2019. Vi lyser ut midler nasjonalt til bærekraftig næringsutvikling og deltar i den internasjonale arktiske utlysningen til Belmont Forum. Nedenfor finner du lenke til streaming fra webinaret, presentasjonen som ble holdt, svar på spørsmål som ble stilt og lenke til utlysningene.

Se hele kalenderen