Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Underveisevalueringen av PETROMAKS 2 er klar!

Takk til alle som har deltatt i evalueringen av petroleumsprogrammet PETROMAKS 2! Spørreundersøkelsen som Oxford Research gjennomførte på vegne av Norges Forskningsråd, fikk svar fra 285 personer. Nå er resultatet klart. Les evalueringen i denne nettsaken.

Evalueringen omfatter også intervjuer og gjennomgang av styrende dokumenter for programmet og prosjektporteføljen. Last ned og les rapporten her PDF - 2,0 MB

Evalueringen viser at PETROMAKS 2 er et velfungerende program. Ingrid Anne Munz, spesialrådgiver i PETROMAKS 2 i Norges forskningsråd. (Foto: Thomas Keilman, Norges forskningsråd. )

– Det er svært gledelig at brukerne i spørreundersøkelsene mener at PETROMAKS 2 har godt omdømme og stor troverdighet, sier spesialrådgiver i PETROMAKS 2, Ingrid Anne Munz, som har ledet arbeidet med evalueringen. 


– Det er bygget opp effektive administrative styringsfunksjoner, og programmets bruk av virkemidler er godt avstemt mot de overordnede målene, sier Munz.
Finansieringen fra PETROMAKS 2 har høy addisjonalitet og er i stor grad utløsende for mer forskning, viser evalueringen.

Ny programplan for PETROMAKS 2

Undersøkelsen gjort av Oxford Research viser at programmet har hatt et bevisst forhold til balansen mellom grunnleggende og anvendt forskning, og at dette fortsatt vil være viktig framover.

Større synergi kan utløses mellom de teknologiske temaene og Helse, miljø og sikkerhet-satsingen i PETROMAKS 2. Evalueringen peker også på at det er rom for intensivert kommunikasjon av resultater, samt tilrettelegging for at forskningsmiljøene gjør dette. Siri Helle Friedemann, avdelingsdirektør for petroleum i Norges forskningsråd. (Foto: Thomas Keilman)

Nå skal programplanen for PETROMAKS 2 revideres.

– Mye har skjedd det siste året, og ikke minst er det viktig at OG21 har kommet med ny strategi, sier avdelingsleder for petroleum i Norges forskningsråd, Siri Helle Friedemann.

–Evalueringen vil være en viktig del av kunnskapsgrunnlaget i arbeidet med ny programplan, slår Friedemann fast.

Skrevet av:
Dafina Shala
Publisert:
08.12.2016
Sist oppdatert:
13.06.2017