Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

På utkikk etter grensesprengende petroleumsteknologi

Programkoordinator for PETROMAKS 2, Tarjei Nødtvedt Malme, er på jakt etter grensesprengende idéer og radikalt nye teknologier som kan endre petroleumsindustrien.

I denne sammenhengen er vi altså ikke ute etter de sikre prosjektene som kan gi små forbedringer av dagens teknologi, litt økt lønnsomhet av eksisterende løsninger eller utviklingsprosjekter. Vi ser etter de virkelig, store, visjonære og grensesprengende ideene, sier Malme.
The embedded asset has been deleted:
Asset Type: ImageFile_flex
Asset Id: 1253989034962
PAGENAME: petromaks2/ImageFile_flex/VisBildeHoyrestiltMedTekst

30 millioner til 3-5 prosjekter
Den totale potten er på 30 millioner. - Vi tenker oss at vi kommer til å velge ut tre til fem prosjekter som vi vil finansiere, sier han.

Denne utlysningen retter seg mot bedrifter og institutter. Universiteter og høyskoler kan ikke søke. Bedrifter som blir valg ut, vil kunne få dekket opptil 70 prosent av kostnadene. Institutter vil kunne få dekket hundre prosent. Prosjektene vil bli fulgt tett opp, med milepæler underveis.

 

- Vi er spent på å se om denne utlysningen gir oss en type prosjekter vi ikke vanligvis får. I denne pilotutlysningen vil vi også se på hvordan vi kan bli flinkere til å få frem grensesprengende teknologier, da trenger vi alle gode krefter på laget. Derfor henvender vi oss mot både næringslivet og instituttsektoren, sier Malme.
Det gjelder å tenkte nytt. Det gjelder å tenkte nytt.
To trinn: skisse og hovedsøknad

I første trinn vil alle måtte levere en kort obligatorisk skisse hvor de legger vekt på den grensesprengende idéen og hvilken betydning denne kan ha for petroleumsindustrien. Frist for innlevering av skissen er 3. septemeber.

Søkere som leverer skisse vil få tilbakemelding på denne i løpet av et par uker, sånn at det er lettere å vite hva man skal legge vekt på i hovedsøknaden. Hovedsøknadsfristen er 15. oktober.

10 finalister
Et ekspertpanel velger ut 10 finalister blant søkerne. Disse ti finalistene blir invitert til å presentere sin søknad for et panel som vil gi en anbefaling til programstyret. Programstyret i PETROMAKS 2 foretar det endelige valget av prosjekter som får støtte.

Mer risikovillighet
I evalueringen av Forskningsrådet som ble avsluttet i 2012, ble det trukket fram at Forskningsrådet bør etablere mekanismer for mer risikovillig grunnleggende og anvendt forskning, og at det er behov for flere virkemidler som skaper fornyelse og omstilling. Denne utlysningen er et forsøk på å få til nettopp det. Det er første gang en slik konkurransearena der instituttene konkurrerer med bedrifter benyttes i Forskningsrådet.

Frist for innelvering av skisse: 3. september 2014
Frist for levering av hovedskisse: 15. oktober 2014

Har du spørsmål? Ta kontakt med 
Espen Forsberg Holmstrøm
 

Les artikkel om utlysningen i Teknisk Ukeblad.

Skrevet av:
Espen Forsberg Holmstrøm Seniorrådgiver +47 22 03 74 93 efh@forskningsradet.no
Publisert:
22.06.2014
Sist oppdatert:
13.09.2016