Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

56 søknader fra næringslivet til petroleumsprogrammene

Det kom inn 56 søknader om støtte til innovasjons- og demonstrasjonsprosjekter innenfor petroleum til søknadsfristen 10.10.18. Samlet søker bedriftene om midler for 388 millioner kroner.

PETROMAKS 2 mottok 23 søknader om innovasjonsprosjekt i næringslivet (IPN), mens DEMO2000 mottok 33 søknader om demonstrasjonsprosjekt.

- Det er igjen bedre tider og større etterspørsel etter teknologi og tjenester fra store og små bedrifter innen olje- og gassbransjen. Bedriftene prioriterer likevel FoU og teknologiutvikling og setter av ressurser til å utvikle nye løsninger og teknologi for virksomheten på sokkelen. Det er stor innovasjonskraft i norsk leverandørindustri, noe som også er nødvendig for å være konkurransedyktig, sier avdelingsdirektør Siri Helle Friedemann.

Det er god variasjon i søknadsmassen og søknader innenfor de fleste temaområder. Det er særlig mange søknader om demonstrasjonsprosjekter og dette viser at mange bedrifter har nyutviklet teknologi de ønsker å få testet og pilotert.

Administrasjonen begynner arbeidet med forvurdering med en gang. Deretter går det slag i slag med evaluering av søknadene sammen med fageksperter fra bransjen. Programstyret for DEMO2000 fatter vedtak om demonstrasjonsprosjektene 12. desember, mens programstyret til PETROMAKS 2 fatter vedtak om bevilgning i styremøte 17. januar 2019. Hvem som får midler publiseres normalt dagen etter styremøtene.

Skrevet av:
Tarjei Nødtvedt Malme og Anders J. Steensen
Publisert:
11.10.2018
Sist oppdatert:
11.10.2018