Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Ny giv for utviklingsforskningen – 11 nye prosjekter

Etter noen skrinne år for utviklingsforskning i Forskningsrådet er det nå stor aktivitet i Forskningsrådets nye program for utviklingsforskning, NORGLOBAL-2. Nylig tildelte programmet mer enn 90 millioner kroner til 11 nye prosjekter.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Disse prosjektene skal bidra til å få fram god internasjonal utviklingsforskning som skal bidra med forskningsbaserte råd til de som utformer utviklingsforskningen.

Her er prosjektene som fikk bevilgning

- Utlysningen understreket at prosjektene måtte beskrive utfordringene de retter seg mot og hvordan ny kunnskap som utvikles i prosjektet vil bidra til å løse/møte disse, sier programkoordinator Inger-Ann Ulstein. 

- Prosjektene skal ha jevnlig kommunikasjon med både Utenriksdepartementet, Norad og øvrige brukere av forskningen for å sikre at resultater fra forskningen når de som skal utvikle politikken på feltet.

Høyt vitenskapelig nivå
Mange av søknadene oppnådde svært gode resultater i fagpanelene som vurderte søknadene. Det var kun de aller beste søknadene som ble finansiert, og mange svært gode søknader måtte avslås, sier Ulstein.

- Samtidig var det en positiv erfarfaring at det kom mange gode søknader, for det viser at det er et godt grunnlag å bygge på.

Prosjektlederne møter forvaltningen
-Allerede i januar skal prosjektlederne møte programstyret og nøkkelpersoner fra forvaltningen for å presentere prosjektene. Dette vil være et viktig møte for å etablere kontakt, forklarer Ulstein.

Utlysningen inviterte til søknader på hele programplanens temaområder, og prosjektene som fikk støtte adresserer utfordringer knyttet til global utdanning, humanitære tiltak, miljø og klima og et prosjekt skal se på barn og forretningsutvikling. Noen prosjekter retter seg mot flere temaområder.

Totalt bevilget NORGLOBAL 92,8 millioner kroner i denne tildelingsrunden.

Ny utlysning med frist 25. april
NORGLOBAL-2 er etablert for perioden 2016-2023 og de første årene vil det bli en årlig utlysning av forskningsmidler. Allerede nå er arbeidet med å utforme neste utlysning i gang, og den vil bli publisert så snart som mulig, med søknadsfrist 25. april.

Programmets  andre utlysning vil invitere til forskerprosjekter innfor alle programplanens områder, men det inviteres spesielt til gode søknader innenfor områdene "Global utdanning", "Humanitære tiltak" og "Næringsutvikling og jobbskaping" i et internasjonalt utviklingsperspektiv.

Skrevet av:
Siv Haugan
Publisert:
14.11.2017
Sist oppdatert:
16.11.2017