Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Nyheter

Utlysning er midlertidig stengt i perioden 11. februar til 15. mai 2019

Nærings-ph.d. sin utlysning "Doktorgradsprosjekt i bedrift" vil oppdateres og må dermed midlertidig stenges i perioden 11. februar til 15. mai 2019. I praksis betyr dette at søkere ikke vil kunne sende inn søknad i gitt periode.
Dato: 29.01.2019

God jul og godt nytt år

Nærings-ph.d.-sekretariatet ønsker alle en god jul og et godt nytt år! Vi oppfordrer potensielle og nåværende prosjekter til å ta kontakt før 20. desember hvis det er spørsmål om søknader og rapportering.
Dato: 12.12.2018

Søk om ekstra midler til utenlandsopphold

Forskningsrådet oppfordrer våre prosjekter til å inngå internasjonale samarbeid som bidrar til kompetanseheving og internasjonalisering av forskningen. Vi støtter derfor kandidater som reiser utenlands med både stipend og reisestøtte.
Dato: 06.08.2018

God sommer!

Vi ønsker våre prosjekter en god sommer, og informerer om redusert tilgjengelighet i juli måned.
Dato: 12.07.2018

Hvem fortjener Forskningsrådets innovasjonspris i år?

Forskningsrådets innovasjonspris gis til en virksomhet som har utmerket seg med eksepsjonelt god utnyttelse av forskningsresultater og dermed skapt forskningsbasert innovasjon. Skynd deg og nominere din kandidat innen 6. mai!
Dato: 20.06.2018

Bli med på å utvikle spennende prosjekter for reiselivet!

Bli med på idélab for reiselivet! Dette er en ny metode for idéutvikling som er lærerik, gir deg nye nettverk og er gøy! Vi søker deg som har utdanning eller erfaring med reiseliv, opplevelser, digitalisering, bærekraftstenkning, logistikk, markedsføring eller andre fagområder og bransjer som blir viktige for reiselivet fremover. Søknadsfristen er 13. november kl. 23:59.
Dato: 07.11.2017

Forskningsrådet ønsker bedrifter velkommen til Forskningsdagene

28. september inviterer Forskningsrådet til et arrangement som både er en del av Forskningsdagene og Oslo Innovation Week. Et dusin foredragsholdere vil fortelle sine historier om vellykkede samarbeid mellom forskning og næringsliv.
Dato: 25.09.2017

Hvem fortjener Forskningsrådets priser for unge fremragende forskere?

Det er fortsatt mulig å sende inn forslag til Forskningsrådets tre nye priser. Prisene er fordelt på fagområder, og premierer kvalitet, selvstendighet og faglig nyskaping blant forskere under 38 år. Send oss dine forslag før 15. oktober.
Dato: 20.06.2018

Er Nærings-ph.d. noe for din bedrift?

Forskningsrådet tilbyr økonomisk støtte til bedrifter som ønsker å utføre et mindre forskningsprosjekt i form av et doktorgradsprosjekt. Alle kvalifiserte Nærings-ph.d.-søknader kan motta prosjektstøtte i år.
Dato: 08.06.2017

Ny Idélab: "Industri 4.0 på norsk"

Forskningsrådets neste Idélab går av stabelen i juni og vil handle om digitalisering av industrien. 25 håndplukkede eksperter og brukere samles i tre dager.
Dato: 19.05.2017

Nå kan du melde prosjektendringer direkte i Mitt nettsted

Dersom planene i prosjektet må endres, kan prosjektleder og administrativt ansvarlig heretter søke om endringer i en såkalt endringsmelding inne i Mitt nettsted.
Dato: 19.05.2017

Save the date: Nærings-ph.d. kandidatsamling 2017

Årets kandidatsamling vil gjennomføres mandag 4. september. Kandidater som ikke har deltatt før, får invitasjon i begynnelsen av juni.
Dato: 19.05.2017

Oppdatert utlysning for utenlandsstipend

Utenlandsstipendet i Nærings-ph.d.-ordningen utbetales fra nå av som bagatellmessig støtte. Vi ber om at bedrifter og kandidater som ønsker å søke utenlandsstipend setter seg godt inn i kriteriene for støtte.
Dato: 09.03.2017

Optimar satser på lansering av vaskerobot i 2017

Møre og Romsdal-bedriften Optimar satser tungt på utvikling av en vaskerobot for fiskeindustrien. Nærings-ph.d.-kandidat Lars Giske er sentral i utviklingsarbeidet.
Dato: 09.03.2017

Seram Coatings Nuria Espallargas kåret til årets kvinnelige entreprenør

NTNU-professor Nuria Espallargas ble annonsert som årets kvinnelige entreprenør på årets kvinnedag. Espallargas er gründer av Seram Coatings, en bedrift som omdanner silisiumkarbid til pulver. Med på laget er nærings-ph.d.-kandidat Emil André Valaker.
Dato: 09.03.2017