Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Internasjonalt samarbeid

Miljøforskningen er i sin natur internasjonal, og det er felles internasjonale kunnskapsbehov også når det gjelder tilnærmingen til miljøproblematikk og miljøpolitikk. Internasjonalt forskningssamarbeid og internasjonalisering av forskningen er derfor viktig i Miljø 2015.

Norge er fullt medlem av ti Joint Programming Initiatives (JPI-er). Dette er virkemidler for å forene forskningsinnsats som skal bidra til å løse Europas store samfunnsutfordringer og realisere målene i European Research Area (ERA). Tre av disse JPIene har en faglig og administrativ kobling til Miljø 2015:
 

  • JPI Kulturarv Cultural Heritage and Global Change – a New Challenge for Europe
  • JPI Urban Europe
  • JPI Water Challenges for a Changing World

Miljø 2015 er også involvert i ERA-nettet BiodivERsA2.

Det internasjonale engasjementet i Miljø 2015 følges dessuten opp administrativt gjennom å sikre en fortsatt god kobling mellom norske og internasjonale forskningsrelaterte aktiviteter som GBIF (Global Biodiversity Information Facility), EPBRS (European Platform for Biodiversity Research Strategy), det internasjonale Global Change-programmet Diversitas og EUs rammeprogrammer.

Programkoordinator er også medlem av den norske delegasjonen til IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) – Naturpanelet.
 

Publisert:
26.03.2009
Sist oppdatert:
13.09.2016