Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

70 millioner kroner til kommersialisering av forskningsresultater

Forskningsrådet utlyser støtte til kommersiell verifisering av lovende forskningsresultater. Søknadsfristen er 10. oktober.

Eirik Fosse (t.h.), Tine Thorbjørnsen og Odd Reitevold i Forskningsrådet håper på mange søknader fra forskningsinstitusjonene til fristen 10. oktober. (Foto: Thomas Keilman, Forskningsrådet)
Utlysningen retter seg mot forskere, universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter, helseforetak, teknologioverføringskontorer (TTO-er) og oppstartbedrifter som samarbeider med en av disse.

To varianter
Utlysningen er delt inn i to varianter, forteller Tine Thorbjørnsen, seniorrådgiver i Forskningsrådet:

– Det ene er kommersiell verifisering, med inntil fem millioner kroner i inntil tre år. Målet er å avklare usikkerhet knyttet til den kommersielle anvendelsen av lovende forskningsresultater. Disse prosjektene skal være kommersielt rettet og drevet, ikke forskningsdrevne. Det vil si at prosjektet har med seg en TTO som har ansvar for å drive det videre mot forretning. Støtten skal i sin helhet brukes til å utforske de kommersielle sidene av resultatene eller ideene, sier Thorbjørnsen.

– Det andre er det vi kaller "Milepælsprosjekt", med inntil 500.000 kroner i inntil ett år. Et milepælsprosjekt er et kortere og mindre kommersialiseringsprosjekt, der hensikten er å raskt få avklart den første milepælen. Resultatet av et milepælsprosjekt vil kunne danne grunnlaget for en søknad om et vanlig kommersialiseringsprosjekt, forklarer Thorbjørnsen.

Åtte programmer i Forskningsrådet er sammen om denne utlysningen: BIOTEK2021, NANO2021, IKTPLUSS, TRANSPORT, MAROFF, BIONÆR og SAMANSVAR i tillegg til FORNY2020.

Mange har lovende resultater

– Mange forskere sitter på svært lovende resultater med store verdiskapingspotensial for samfunnet. Vi oppfordre alle med lovende forskningsresultater til å lese utlysningen samt ta kontakt med TTO tilknyttet institusjonen, for å avklare mulighetene for å søke, sier Eirik Fosse, programkoordinator i FORNY2020.

For mer informasjon, se utlysning med søknadsfrist 10. oktober.

Sett denne? Tenk kommersialisering før du publiserer

Skrevet av:
Brita Skuland Seniorrådgiver +47 22 03 75 02 bsk@forskningsradet.no
Publisert:
07.09.2018
Sist oppdatert:
10.09.2018