Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

39 treff
02.02.18

Får penger for å tenke stort for reiselivet

Fire prosjekter, som skal forske på bærekraftig og lønnsomt reiseliv, har fått finansiering etter idélab i Forskningsrådet.
08.01.18

Deltakerne til Idélab er klare!

Nesten 100 personer søkte om å få delta, og blant disse har 30 personer fra næringsliv, akademia, offentlig sektor og organisasjoner fått tilbud om å delta.
24.10.17

Konkurransen om å delta i Idélab for reiselivet er i gang!

Nå kan du søke om å delta på Idélab for reiseliv. Forskningsrådet har åpnet for søknader om å delta på Idélaben "Fremtidens reiseliv: bærekraftig og lønnsomt". Søknadsfristen er 13. november 2017 kl. 23:59.
20.09.17

Bli med på idédugnad for bærekraftig og lønnsomt reiseliv!

Forskningsrådets neste Idélab skal handle om hvordan Norge kan utvikle en bærekraftig og lønnsom reiselivsnæring, og hvilke utfordringer vi må løse. Vi vil gjerne ha innspill til temaer for Idélaben.
27.06.17

Vellykket idélab om industri 4.0 på norsk

Med nesten 14 millioner i potten, har 28 energiske sjeler jobbet sammen i tre dager for å få fram nyskapende ideer om digitalisering av norsk industri. Resultatet er fire innovative prosjekter: tre som får henholdsvis 4,5 og 4 millioner kroner for å jobbe videre med sine ideer, og ett som får 750.000 kroner til forprosjekt.
15.06.17

Idélab blogg – Industri 4.0 på norsk

28 håndplukkede personer fra norsk industri og akademia har tilbrakt tre intensive dager på et hotell på Fornebu. De har jobbet intensivt med nye grensesprengende ideer for morgendagens industri. Her er bloggen fra de tre dagene.
15.05.17

Kunsten å arbeide tverrfaglig

Tillit, etisk refleksjon og god kommunikasjon — dette er noen av nøklene for å lykkes med transdisiplinær forskning, skriver kronikkforfatterne.
30.03.17

Ny Idélab: "Industri 4.0 på norsk"

Forskningsrådets neste Idélab går av stabelen i juni og vil handle om digitalisering av industrien. 25 håndplukkede eksperter og brukere samles i tre dager.
22.03.17

"Industrien skal stake ut kursen – ikke politikerne"

"Det er industrien som skal stake ut kursen – ikke politikerne", sa næringsminister Monica Mæland i forbindelse med Industri Futurum-konferansen høsten 2016. I tråd med dette ønsker vi å invitere fremoverlente og dyktige fagfolk med ulik sektortilhørighet og bakgrunn til en tredagers idélab-seanse.
05.12.16

Fremtidshuset

Bedre ressurseffektivitet og ny teknologi skal redusere energiforbruket.
15.09.16

Gjør olje overflødig

Tore Brembu lager den nye oljen. For å gjøre det, må han endre litt på naturen.
24.06.16

"Som å være i en tørketrommel"

Idélab hav, i kortversjon på tre dager, er gjennomført med godt resultat. Hele seks prosjekter gikk videre med penger i potten til å videreutvikle ideene sine.
03.05.16

Mikroalger og visjon om nullutslipp – vurderinger av langsiktige effekter påvirker forskningsagenda

13.04.16

Nytenkende ideer ønskes til omstilling for havbaserte næringer

Forskningsrådet inviterer til idélab for å fremme det grønne skiftet og skape ny virksomhet i de havbaserte næringene. Nye og grensesprengende ideer vil styrke kunnskaps- og teknologioverføring mellom etablerte og nye havnæringer og bidra til bærekraftig verdiskaping.
13.04.16

Hva er en idélab?

Idélaben er en femdagers seanse som gir muligheten til å dyrke frem nye og radikale idéer i grenseflatene mellom ulike fagfelt.
20.01.16

Her er de fire prosjektene som fikk finansiering fra Idélab

Da er idelab-uka over – det har vært spennende, krevende og stimulerende.
10.01.16

Idélab 2016 i gang- følg bloggen her

Søndag kveld flyttet Idélab-deltagerne inn på Quality Hotel Expo på Fornebu for å jobbe sammen om temaet byer som virker. Dette markerer starten på Forskningsrådets nye tverrfaglige satsing på byforskning.
27.11.15

29 deltakere klare for idélab i januar

I høst søkte 202 personer om å få delta på Forskningsrådets andre idélab – en femdagers workshop for å jobbe frem nye og radikale ideer under paraplyen "Byer som virker ". Nå har 29 personer fått tilbud og takket ja til å bli med på idélaben i januar 2016.
06.11.15

Idélab kan bli et redskap for omstilling

Idélab som arbeidsform kan bidra til at Norge lykkes med sin omstilling, sier TEKNAS president Lise Lyngsnes Randeberg.
15.10.15

Mange vil være med i Idélab

Hele 202 søkte om å få være med i Idélaben Byer som virker. Nå begynner arbeidet med å vurdere søknadene.
21.09.15

Søker etter radikalt nytenkende idéer til morgendagens byer

Denne idélaben skal bidra til det grønne skiftet ved å få frem dristige og bærekraftige løsninger og konsepter for byer anno 2040. Det er enkelt å søke og fristen er 10. oktober 2015.
18.08.15

Lær deg å bli mer kreativ

Forskningsrådet lyser ut muligheten for å delta på en todagers katalysatorworkshop for å lære teknikker for mer kreativ problemløsning.
30.06.15

Idélab-lederen er på plass

Professor Nick Tyler skal holde styr på et helt kobbel av idérike mennesker som skal "sperres inne" i fem dager under Forskningsrådets neste idélab. Han skal være faglig leder for den kreative prosessen, og sammen med en gruppe mentorer skal han også bidra med faglige råd.
22.06.15

Idélab – et laboratorium for fremtidens byer

Hva er godt bomiljø og bærekraftige løsninger i byer i 2040? Det skal deltakerne i Forskningsrådets neste idélab finne ut.
08.04.15

Ny idélab i startgropa

- Vi har startet arbeidet med Forskningsrådets neste idélab. Temaet vi vil løfte frem denne gangen er morgendagens smarte løsninger for byer og tettsteder, sier prosjektleder Ellen Veie.
29.08.14

Skal bygge varige relasjoner

For å følge opp prosjektene og sørge for at de holder ambisjonene og motivasjonen oppe, har Forskningsrådet finansiert et nettverksprosjekt i tillegg til de fire faglige prosjektene. Alle deltakerne på idélaben er medlemmer i nettverket.
29.08.14

Godt inneklima og redusert energibruk

Målet i prosjektet HOME er å utvikle teknologi og materialer til å redusere energibruken i bygninger kraftig og i tillegg å foreslå gode måter å integrere dem arkitektonisk.
29.08.14

CO2-lagring og grønne fettsyrer

I prosjektet microAlgae vil forskerne utvikle alger som klimatiltak. Den ene typen skal ta opp CO2 og vokse raskt til de er så tunge at de synker til havbunnen.
29.08.14

Lagrer CO2 i trekull

I Capture+ skal forskerne fange og lagre CO2 ved å omdanne biomasse til trekull som føres tilbake til jorden.
29.08.14

Biosement med null utslipp

I BioZEment går forskere sammen for å utvikle en radikalt ny metode for å gjøre produksjon av sement mer miljøvennlig og utslippsfri. De bruker mikroorganismer i stedet for høy varme i produksjonen.