Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

Kunnskapsnettverk

Kunnskapssenter for utdanning har eit bredt nasjonalt nettverk innanfor utdanningsfeltet. Det omfattar styresmakter, skuleeigarar og forvaltning.

I tillegg til å halde tett kontakt med Utdanningsdirektoratet, dei nasjonale sentra, KS, organisasjonane (inkludert elev- og studentorganisasjonar som Elevorganisasjonen, Norsk studentorganisasjon og Pedagogstudentanes landsforbund), har Kunnskapssenteret etablert strategiske alliansar med partnarar som: 

  • Nasjonalt kunnskapssenter for helsetenesta
  • ProTed – Senter for framifrå lærarutdanning ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø. ProTed har, til liks med Kunnskapssenter for utdanning, eit særskilt nasjonalt ansvar for kunnskapsutviklinga i lærarutdanninga
  • CEMO – Centre for Educational Measurements, Det utdanningsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo

Andre relevante lenkjer:

  • Monica Melby-Lervåg, Professor i Spesialpedagogikk på Universitetet i Oslo, gjennomfør (saman med Arne Levåg) randomiserte kontrollerte undersøkningar og skrivar mellom anna om dette i Læringsbloggen
  • Svenske heimesiden Skolporten samanfatter og gjere intervjuar med forskarar som publiserer avhandlinger med relevans for skule, utdanning og pedagogikk.
     
Publisert: 24.03.2014
Sist oppdatert: 22.02.2016