Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Forskningsrådet inviterer til fagdag om klimatjenester

17. juni arrangerer Forskningsrådet en workshop om klimatjenester. Vi legger til rette for at brukere, beslutningstakere og forskere innenfor ulike sektorer kan møtes og diskutere dette begrepet som er nytt for mange. Kanskje vil nye ideer fødes og nye konsortier etableres.

Det er nå stor aktivitet innen klimatjenester i EU, og i det felleseuropeiske forskningssamarbeidet JPI Climate. Forskningsrådet har også føringer fra Klima og miljødepartementet om å fremheve klimatjenester i sine utlysninger.

Dissekere utlysninger

Terminologien klimatjenester er ny for mange, og det fremkommer ikke tydelig hvem utlysningene i Horisont 2020 og fellesutlysninger i JPI Climate rettes mot. Derfor arrangerer Forskningsrådet 17. juni en workshop der klimatjenester står på dagsorden. Vi vil gjøre et dypdykk i tematikken og dissekere relvante utlysninger i Horisont 2020.

Møte mellom brukere, beslutningtakere og forskere

Vi legger også til rette for at brukere, beslutningstakere og forskere innenfor ulike sektorer kan møtes og diskutere begrepet klimatjenester. Kanskje vil nye ideer fødes og nye konsortier etableres.

Merk at arrangementet først og fremst rettes mot klimatilpassing. Klimatjenester er også relevant for andre deler av klimaforskningen, slik som omstilling til lavutslipssamfunnet.

Åpent for alle

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Lunsj er inkludert.
Meld deg på, og les mer om arrangementet her.

Spre gjerne informasjon om arrangementet videre til forskere og brukere du tenker kan ha interesse av å delta.

Vi trenger informasjon om klima for å tilpasse oss. Her er klimatjenester sentralt.

Skrevet av:
Torill Engen Skaugen
Publisert:
30.04.2015
Sist oppdatert:
24.04.2017