Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Samspill om innovasjon i offentlig sektor

Et utvalg representanter for kommuner og statlige etater, institutt og universitet/høyskoler, var invitert til en heldags rundebordskonferanse 12. september. Det ble gjort opptak av møtet og transkripsjonen foreligger som en skriftlig rapport.

Formålet med konferansen var å samle en bredt sammensatt gruppe av primæraktører fra forskningssystemet og offentlig sektor til en relativt maktfri samtale om samspillet mellom offentlig sektor og forsknings- og utdanningsmiljøer om fornyelse og innovasjon: Kompetansebehov, barrierer, virkemidler, rammebetingelser og eksisterende og nye koblinger.

Rundebordskonferanse om samhandling i offentlig sektor 12.9.18 PDF - 19,3 MB

Rapporten gir et godt innblikk i ulike tilnærminger til innovasjon og hvordan primæraktørene vurderer muligheter og begrensninger.

Rundebordskonferansen skulle utforske hva som skal til for å utvikle samspillet, inspirere til å tenke høyt og fritt om innovasjon i offentlig sektor og bidra til KMDs arbeid med Melding til Stortinget om innovasjon i offentlig sektor.

Rundebord er en uformell møteform der representanter møtes rundt et sirkulært bord for å drøfte felles problemer.

Møtet ble åpnet av statsrådene Monica Mæland (KMD) og Iselin Nybø (KD), og administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen. Nasjonale aktører som KS, Difi og FFA var observatører og fikk anledning til å kommentere diskusjonen på slutten.

Skrevet av:
Kristen Ulstein Spesialrådgiver +47 22 03 75 25 ku@forskningsradet.no
Publisert:
05.11.2018
Sist oppdatert:
06.11.2018