Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

58 treff
20.12.17

200 mill. kroner til 13 IKT-forskningsprosjekter innenfor "Data og tjenester overalt"

Prosjektene skal bidra til å flytte forskningsfronten bl.a. innenfor Tingenes internett, kunstig intelligens, autonome systemer, robotikk og virtuelle omgivelser. De vil bidra til viktig kompetansebygging og skape nye muligheter på kortere eller lengre sikt.
22.08.17

Hvem fortjener Forskningsrådets priser for unge fremragende forskere?

Det er fortsatt mulig å sende inn forslag til Forskningsrådets tre nye priser. Prisene er fordelt på fagområder, og premierer kvalitet, selvstendighet og faglig nyskaping blant forskere under 38 år. Send oss dine forslag før 15. oktober.
27.06.17

Vellykket idélab om industri 4.0 på norsk

Med nesten 14 millioner i potten, har 28 energiske sjeler jobbet sammen i tre dager for å få fram nyskapende ideer om digitalisering av norsk industri. Resultatet er fire innovative prosjekter: tre som får henholdsvis 4,5 og 4 millioner kroner for å jobbe videre med sine ideer, og ett som får 750.000 kroner til forprosjekt.
30.03.17

Ny Idélab: "Industri 4.0 på norsk"

Forskningsrådets neste Idélab går av stabelen i juni og vil handle om digitalisering av industrien. 25 håndplukkede eksperter og brukere samles i tre dager.
15.03.17

160 millioner til IKT-prosjekter

Forskningsrådet setter av til sammen 160 millioner til 23 prosjekter for å styrke grunnleggende IKT-forskning. Kompetansen skal være en langsiktig ressurs for digitalisering i næringsliv og offentlig sektor.
31.01.17

6th 5G-Special Interest Group meeting

20.01.17

Klart for ny utlysning for offentlig sektor-ph.d.

Nå er det klart for en ny Offentlig sektor-ph.d. utlysning. Onsdag 25. januar arrangeres informasjonsmøte om ordningen og selve utlysningen er åpen fra 1. februar. Så langt har det vært stor interesse for ordningen.
19.01.17

Innspill til satsing på forskning om terrorisme og ekstremisme

Forskingsrådet arbeider med et forslag til en ny satsning for forskning om terrorisme og ekstremisme. Snart blir det mulighet til å spille inn til planen.
18.01.17

Informasjonsmøte om offentlig sektor-ph.d. utlysningen

15.12.16

57 millioner til innovasjon for fattigdomsbekjempelse

Gjennom den nye finansieringsmekanismen Visjon 2030 er det tildelt 57 millioner kroner til fire prosjekter som skal bidra til innovasjon for fattigdomsbekjempelse.
14.12.16

Forskerpoolen er fylt opp. Bedrifter kan melde seg på.

14.11.16

Fremtidens digitale helseløsninger krever forskning og innovasjon

For å lykkes med digitaliseringen, trenger helse-Norge kunnskap basert på forskning og innovasjon. Dette ligger til grunn for Forskningsrådets satsing på e-helse. Denne uken er Forskningsrådet til stede på Norges største e-helse-møteplass.
11.11.16

Tester modell for ansvarlig teknologiutvikling

Lages velferdsteknologien bedre innen tydelige rammer for ansvarlig forskning og innovasjon? Fire års utvikling av løsninger for personer med mild kognitiv svikt blir en prøvestein.
11.11.16

Risiko ved strukturering av helseinformasjon

Maskinlesbar helseinformasjon er grunnlaget for e-helse og krever i dag omfattende manuell strukturering. Risikoen og ulempene ved å gå bort fra fritekst er det få som diskuterer.
11.11.16

Kobler telemedisin til velferdstjenester

Helse og velferd skal på én og samme teknologiske plattform i Agder-kommunene. Egnede pasientgrupper vil få avstandsoppfølging på tvers av sykehus og kommunale tjenester.
07.11.16

Delta på Norges viktigste møteplass for E-helse!

EHiN Future health, Norges største møteplass for aktører innen e-helse, finner sted i Oslo Spektrum 15.-16. November. Forskningsrådet stiller med stand og ønsker alle med interesse for e-helse velkommen til å besøke oss.
06.09.16

Posisjonerte seg til tre nye Big Data-prosjekter

SINTEF IKT har jobbet aktivt for å komme inn i de rette EU-nettverkene og trekke med seg norske bedrifter. Med posisjoneringsmidler fra Forskningsrådet har strategien lyktes og prosjektene strømmet inn.
09.08.16

Videoer og presentasjoner fra Visjon2030

Forskningsrådet lyser ut midler til innovasjonsprosjekter og følgeforskning for å bekjempe fattigdom. Se presentasjoner fra informasjonsmøte 21. juni.
23.06.16

– Stordata lite utnyttet i forskning

Mye kan leses i sporene vi etterlater i digitale omgivelser. – Norske forskere henger etter når det gjelder forståelse og bruk av stordata, sier Petter Bae Brandtzæg.
06.06.16

Nye midler til innovasjon for fattigdomsbekjempelse

Gjennom den nye finansieringsmekanismen Visjon 2030 lyses det ut midler til innovasjonsprosjekter og følgeforskning. Velkommen til informasjonsmøte om utlysingen 21. juni.
20.05.16

Skal bidra til effektiv og lønnsom utnytting av data

19. mai var det offisiell åpning av SFI-ene SIRIUS og Big Insight ved Universitetet i Oslo. På hver sin måte skal de to sentrene bidra til bedre utnyttelse av «den nye naturressursen» data.
03.05.16

Forskningsrådet lyser ut 71 millioner til byforskning

Da er det bare for de som brenner inne med gode byidéer å lese utlysningsteksten nøye og skrive den gode søknaden.
28.04.16

Har utropt tre IKT-fyrtårn innen helse

Forskningsrådet har kåret tre vinnere etter en ettårig konkurranse mellom 76 forskningsmiljøer. De blir fyrtårn innen helse, omsorg og velferd - og skal dele på 168 millioner kroner.
25.04.16

168 millioner til IKT-forskning for helse

Tre store IKT-prosjekter innenfor helse får til sammen 168 millioner kroner. De tre prosjektene favner bredt og skal møte utfordringer knyttet til persontilpasset medisin, psykisk helse og kreft.
13.04.16

Velkommen til bymøte på Gardermoen!

Deltakerne får nyttig informasjon om utlysningen og sjansen til å møte potensielle samarbeidspartnere.
07.04.16

Norske søkere kan gjøre det bedre i Marie Skłodowska-Curie actions

Norske søkere sender for få søknader til EUs finansieringsordning for internasjonal forskermobilitet Marie Skłodowska-Curie actions. Institusjonene våre utnytter derfor ikke mulighetene like bra som andre lands.
10.03.16

Temaet er "grenser"

Mennesker, ideer, penger, data, dyr, planter og energi krysser stadig synlige og usynlige grenser. Det skal handle om alt fra flyktningestrømmer, klimaendringer, sikkerhet og globalisering til Big data og grenseprengende forskning når Forskningsdagene braker løs i september.
08.03.16

Nå kan flere søke midler til internasjonale partnerskap

SIUs og Forskningsrådets program for internasjonale partnerskap med prioriterte samarbeidsland utenfor Europa lyser ut i overkant av 80 millioner kroner med. Søknadsfristen er 25. mai i år.
17.02.16

Følg byforskningen

Forskningsrådet satser på forskning for framtidens byer. Abonnér på nyheterbrev for å se hva som skjer fremover.
15.02.16

495 søknadar til februarfristen, flest søknadar til SAMKUL

Forskingsrådet fekk inn 495 søknadar til fristen 17. februar. Av desse var 166 søknadar til ulike kultur- og samfunnsforskingsprogam, og flest til Samfunnsutviklingas kulturelle føresetnader (SAMKUL) som fekk 127 søknadar.