Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Nyheter

200 mill. kroner til 13 IKT-forskningsprosjekter innenfor "Data og tjenester overalt"

Prosjektene skal bidra til å flytte forskningsfronten bl.a. innenfor Tingenes internett, kunstig intelligens, autonome systemer, robotikk og virtuelle omgivelser. De vil bidra til viktig kompetansebygging og skape nye muligheter på kortere eller lengre sikt.
Dato: 21.12.2017

Hvem fortjener Forskningsrådets priser for unge fremragende forskere?

Det er fortsatt mulig å sende inn forslag til Forskningsrådets tre nye priser. Prisene er fordelt på fagområder, og premierer kvalitet, selvstendighet og faglig nyskaping blant forskere under 38 år. Send oss dine forslag før 15. oktober.
Dato: 10.10.2017

Vellykket idélab om industri 4.0 på norsk

Med nesten 14 millioner i potten, har 28 energiske sjeler jobbet sammen i tre dager for å få fram nyskapende ideer om digitalisering av norsk industri. Resultatet er fire innovative prosjekter: tre som får henholdsvis 4,5 og 4 millioner kroner for å jobbe videre med sine ideer, og ett som får 750.000 kroner til forprosjekt.
Dato: 09.10.2017

Ny Idélab: "Industri 4.0 på norsk"

Forskningsrådets neste Idélab går av stabelen i juni og vil handle om digitalisering av industrien. 25 håndplukkede eksperter og brukere samles i tre dager.
Dato: 19.05.2017

160 millioner til IKT-prosjekter

Forskningsrådet setter av til sammen 160 millioner til 23 prosjekter for å styrke grunnleggende IKT-forskning. Kompetansen skal være en langsiktig ressurs for digitalisering i næringsliv og offentlig sektor.
Dato: 16.03.2017

Klart for ny utlysning for offentlig sektor-ph.d.

Nå er det klart for en ny Offentlig sektor-ph.d. utlysning. Onsdag 25. januar arrangeres informasjonsmøte om ordningen og selve utlysningen er åpen fra 1. februar. Så langt har det vært stor interesse for ordningen.
Dato: 27.01.2017

Innspill til satsing på forskning om terrorisme og ekstremisme

Forskingsrådet arbeider med et forslag til en ny satsning for forskning om terrorisme og ekstremisme. Snart blir det mulighet til å spille inn til planen.
Dato: 06.03.2017

57 millioner til innovasjon for fattigdomsbekjempelse

Gjennom den nye finansieringsmekanismen Visjon 2030 er det tildelt 57 millioner kroner til fire prosjekter som skal bidra til innovasjon for fattigdomsbekjempelse.
Dato: 21.12.2016

Fremtidens digitale helseløsninger krever forskning og innovasjon

For å lykkes med digitaliseringen, trenger helse-Norge kunnskap basert på forskning og innovasjon. Dette ligger til grunn for Forskningsrådets satsing på e-helse. Denne uken er Forskningsrådet til stede på Norges største e-helse-møteplass.
Dato: 15.11.2016

Tester modell for ansvarlig teknologiutvikling

Lages velferdsteknologien bedre innen tydelige rammer for ansvarlig forskning og innovasjon? Fire års utvikling av løsninger for personer med mild kognitiv svikt blir en prøvestein.
Dato: 16.11.2016

Risiko ved strukturering av helseinformasjon

Maskinlesbar helseinformasjon er grunnlaget for e-helse og krever i dag omfattende manuell strukturering. Risikoen og ulempene ved å gå bort fra fritekst er det få som diskuterer.
Dato: 15.11.2016

Kobler telemedisin til velferdstjenester

Helse og velferd skal på én og samme teknologiske plattform i Agder-kommunene. Egnede pasientgrupper vil få avstandsoppfølging på tvers av sykehus og kommunale tjenester.
Dato: 15.11.2016