Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Smart, grønn og integrert transportløsning

Målet med samfunnsutfordringen " Smart, green and integrated transport " er å bidra til å utvikle et europeisk transportsystem som er ressurseffektivt, klima- og miljøvennlig, sikkert og sømløst, og gagner både borgerne, økonomien og samfunnet.

Transportprogrammet har et budsjett på over seks milliarder euro for perioden 2014-2020 og vil bidra til fire sentrale mål:

  1. Ressurseffektiv og miljøvennlig transport
  2. Bedre mobilitet, mindre kø, større trygghet og sikkerhet:
  3. En globalt ledende europeisk transportindustri:
  4. Sosioøkonomisk forskning, atferdsforskning og fremtidsrettet politikkutforming.

Målene og aktivitetene er nærmere på Europakommisjonens nettside for transportområdet hvor en også finner oppdatert link aktuelt arbeidsprogram.

 

Er du på jakt etter gode samarbeidspartnere eller vil du profilere deg mot europeiske samarbeidspartnere på transportområdet?

Forskningsrådet (Transport 2025) gir støtte til norske aktører i forbindelse med reiser, profilering eller søk etter relevante samarbeidspartnere på den europeiske forskningsarenaen (ERA).
Les mer om utlysningen og betingelser på Transport 2025 sin utlysningsside.

 

Planlegger du å delta i arbeidet med strategiske prosesser på den europeiske forskningsarenaen som leder fram mot nye satsinger på transportområdet generelt eller innen maritim forskning?

Forskningsrådet kan gi støtte til:

  • organisasjoner og grupperinger med nasjonal gjennomslagskraft som kan fremme norske transport- og logistikkinteresser internasjonalt gjennom programmet Transport 2025.
  • organisasjoner og grupperinger med nasjonal gjennomslagskraft som kan fremme norske maritime interesser internasjonalt gjennom MAROFF-programmet.

Les mer om utlysningene og betingelser på Forskningsrådets utlysningssider MAROFF og Transport 2025.

 

Skrevet av:
Øystein Strandli
Publisert:
05.12.2013
Sist oppdatert:
04.07.2017