Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Horisont 2020:

Få hjelp med EU-prosjektet ditt fra idé til ferdig søknad

Har du et godt prosjektforslag til Horisont 2020 men ikke sikker på om det er klart nok formulert eller om du har med de riktige personene? Forskningsrådet tilbyr nå gratis konsulenthjelp til potensielle søkere for å se om EU-søknaden er liv laga.

− Vi har erfart at flere norske forsknings- og innovasjonsaktører som ønsker å søke Horisont 2020-midler, kunne spart mye tid og innsats om de hadde fått tilbakemeldinger på prosjektet tidligere i prosessen, forteller prosjektleder Inger Nordgard i Forskningsrådets internasjonale enhet.

Forskningsrådet har derfor valgt å tilby norske søkere ekstern konsulenthjelp gjennom hele søknadsprosessen. Tilbudet retter seg primært til norske miljøer som ikke har eget EU-rådgiverapparat.

Oppfølging av en fast konsulent
Konsulentfirmaet PNO, som benyttes av mange bedrifter og anerkjente europeiske forskningsinstitusjoner, har fått oppdraget med å gjennomgå de norske prosjektideene. I løpet av året skal konsulentene følge potensielle søkere helt fra prosjektstadiet til ferdig søknad. De får tildelt en konsulent som følger dem gjennom hele fasen i tett samarbeid med Forskningsrådets nasjonale kontaktperson (NCP) på det aktuelle fagområdet. PNO kan skilte med gjennomsnittlig 50 prosent gjennomslag i søknader der de har vært delaktig. Nylig møttes potensielle søkere og konsulentene fra PNO hos Forskningsrådet.

– Horisont 2020 gir oss mange muligheter, og vi ser svært positivt på tilbudet om søkehjelp og ekspertise som Forskningsrådet tilbyr, sier team manager Paul Fredrik Eilertsen i VISMA ITC. (Foto: Hilde Totland Harket) En av dem som går med planer om å søke H2020-midler er VISMA IT & Communications AS. De arbeider blant annet for å automatisere manuelle prosesser med kunstig intelligens.  
− Tilfeldigheter førte oss inn på Horisont 2020, sier Paul Fredrik Eilertsen som er team manager i VISMA ITC.
– Vi visste ingen ting om næringslivets muligheter men ser nå at det er utallige åpninger for oss i Horisont 2020, forklarer Eilertsen. Han ser svært positivt på tilbudet og ekspertisen som Forskningsrådet nå tilbyr gjennom konsulentfirmaet PNO.

Nye muligheter til høsten
Det er muligheter til å få hjelp med gjennomlesning av søknader gjennom hele året. Til høsten tilbys også en ny runde med søknadsutvikling. Ta kontakt med vår nasjonale kontaktperson på ditt område allerede nå for informasjon om støtteomfang og signalisere om du er interessert i å delta til høsten.

Dette er noe av kompetansen PNO kan bistå med:

  • Mentorhjelp og ideutvikling mot en best mulig Horisont2020-søknad
  • Identifisere dine unike "selling points"
  • Hjelp med å finne riktige partnere til prosjektet
  • Gjennom individuelle møter avdekke spesifikke behov, ambisjoner og forventninger
  • Identifisere utlysninger og finansieringsmuligheter som passer med ditt prosjekt
  • Gjennomlesning og kommentering av søknaden din, slik at prosjektforslaget ditt kan lykkes best mulig i Horisont 2020.

Relevante lenker:

Skrevet av:
Hilde Totland Harket Spesialrådgiver htha@forskningsradet.no
Publisert:
31.01.2017
Sist oppdatert:
07.02.2017