Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Kurstilbud og søknadshjelp for å lykkes i Horisont 2020

The Path to EU Excellence er Forskningsrådets satsing på kompetansebygging for norske miljøer som vil søke prosjekter i Horisont 2020. Målet er at alle søkermiljøer skal tilbys god hjelp og støtte, slik at norske søkere leverer flere og bedre søknader til Horisont 2020.

Her finnes det kurstilbud enten du er forsker eller EU-rådgiver på et universitet, institutt eller høyskole, kommer fra næringslivet eller offentlig sektor. De fleste kurstilbudene er åpne for alle, mens enkelte kurs retter seg spesielt mot en enkelt målgruppe, som f.eks. EU-rådgivere.

Kurstilbudet inneholder både introduksjonskurs (nivå 1), og viderekommende kurs (nivå 2 og 3). Kursene dekker alle faser i en prosjektsyklus fra identifisering av muligheter og søknadsutvikling til prosjektgjennomføring.

​Kursene er gratis men vi tar et gebyr på kr. 1000 ikke oppmøtte registrerte deltakere.
 

Se hele kursoversikten her. 

Vi tilbyr også konkret hjelp til søknadsutvikling, samt gjennomlesning og kvalitetssikring av søknader. Vi benytter det eksterne konsulentfirmaet PNO, og tjenesten er gratis for norske søkere til Horisont 2020. Du kan også søke hjelp hos Forskningsrådets nasjonale kontaktpersoner for Horisont 2020.

Satsingen er utarbeidet i samarbeid med Universitets- og høgskolerådet (UHR)/Norsk nettverk for forskningsadministrasjon (NARMA), Forskningsinstituttenes fellesarena (FFA) og Innovasjon Norge (IN).

I tillegg tilbyr Nord Universitet et studie med 10 studiepoeng som har fått navnet "EUs virkemidler for forskning og innovasjon".

Publisert:
27.09.2016
Sist oppdatert:
11.01.2019