Gå direkte til innhold

Horisont 2020 er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram med 80 milliarder euro fordelt på sju år. Norske bedrifter og forskningsmiljøer kan delta på linje med kolleger og konkurrenter i andre europeiske land.

Nyheter

 • Tromsø-forsker leder stort Horisont 2020-prosjekt:

  Skreddersy prosjektet etter utlysningen

  – Vi finleser utlysningen og skreddersyr prosjektet etter det utlysningen spør om, sier forsker Michaela Aschan. Tromsø-professorens forskernettverk har gjort stor lykke i Horisont 2020.

 • "Nothing is business as usual in Europe"

  Usikre tider med mer ustabile allianser, Brexit, terror, klimaendringer, aldrende befolkning og økende spredning av falske nyheter samtidig med en rivende teknologisk utvikling var blant temaene som engasjerte da Norway Day ble arrangert i Brussel for tredje år på rad.

 • Slik blir du best i Europa

  Et norsk oppstartsselskap innen helse kom på topp blant europeiske små og mellomstore bedrifter i EUs siste runde av tildelinger. Det sikret prosjektet deres nesten 30 millioner kroner. Hvordan kunne et to år gammelt selskap nå helt til topps?

 • Så enkelt søker du Forskningsrådet om støtte til å skrive EU-søknader

  Planlegger du å søke om EU-midler fra Horisont 2020, har Forskningsrådet midler du kan motta (PES2020). Du kan få økonomisk støtte til å finne både partnere, nettverk og relevante utlysninger, og du kan få støtte til å skrive selve EU-søknaden.

 • Planlagte utlysninger i Horisont 2020 med relevans for velferd, arbeidsliv og migrasjon

  Nye utlysninger i EUs Horisont 2020 er under utarbeidelse og blir klare til høsten. Flere av utlysningene vil være relevante for temaer som dekkes av Velferd, arbeidsliv og migrasjon-programmet (VAM) i Forskningsrådet.

Flere nyheter

Kalender