Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Horisont 2020 er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram med 80 milliarder euro fordelt på sju år. Norske bedrifter og forskningsmiljøer kan delta på linje med kolleger og konkurrenter i andre europeiske land.

Nyheter

 • Gode resultater i Horisont 2020 fremheves i Styrets beretning

  Forskningsrådets målrettede innsats for internasjonalisering og samspill med øvrig nasjonalt støtteapparat, gir resultater. I Styrets beretning for 2018 konstateres det at norske aktører i Horisont 2020 får tilgang på forsknings- og innovasjonsbasert kunnskap for nærmere 50 mrd. kroner.

 • Ung forsker med suksess i Horisont 2020

  For to år siden hadde ikke Nhien Nguyen fra Nordlandsforskning hørt om Horisont 2020. Nå er hun prosjektleder for et EU-prosjekt, leder av en arbeidspakke i et annet og forsker i et tredje.

 • Hva skjer med norske deltakere i Horisont 2020 ved Brexit?

  Faren for en hard Brexit gjør at Forskningsrådet anbefaler norske søkere til Horisont 2020 å tenke seg godt om før de de deltar i søknader som koordineres av britiske institusjoner og bedrifter.

 • MSCA RISE

  Forsker i nettverk med penger fra EU

  Professor Sarah Hean ved Universitetet i Stavanger fikk fire millioner kroner fra MSCA RISE til utveksling i sitt konsortium. I desember kommer ny utlysning for deg som vil søke.

 • To minutters pitch ga plass blant de beste i Europa

  Norge har sikret seg plass i EUs nye nettverk av Digital Innovation Hubs som skal hjelpe små og mellomstore bedrifter til å digitalisere raskere. Rett mann på rett plass fikk ballen til å rulle, med assistanse fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge.

Flere nyheter

Kalender