Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Utveksling av kunnskap og teknologi på tvers av sektorer kan åpne nye muligheter for vekst i norske havnæringer. Forskningsrådet ønsker å stimulere til dette ved å koordinere innsatsen i forskningsprogrammer som støtter havbasert virksomhet. Målet er nye arbeidsplasser og bærekraftig verdiskaping.

Les mer om Forskningsrådets Havteknologisatsing

Nyheter

 • MarTERA:

  Nesten 15 mill. euro til å utvikle marine teknologier

  ERA-NET Cofund MarTERA lyser for andre gang ut midler til transnasjonale forsknings- og innovasjonsprosjekter for å utvikle marin og maritim teknologi.

 • Ny utlysning innenfor havteknologi

  Forskningsrådet følger opp havteknologisatsingen og lyser nå ut vel 90 millioner kroner til innovasjonsprosjekter for å fremme grønn vekst, teknologiutvikling og kunnskapsoverføring på tvers av havnæringene.

 • 30 millioner til å teste havteknologi

  Marine og maritime bedrifter over hele landet kan nå søke om penger til å teste ny teknologi og nye løsninger. Ordningen administreres av Innovasjon Norge og har søknadsfrist 1. juni.

Flere nyheter

Kalender

 • 13.02.19 - 13.02.19

  MarTERA nettverksmøte – brokerage event

  Er du forsker i en bedrift om er potensiell søker til MarTERA? Da inviteres du til nettverksmøte – brokerage event – som arrangeres i Forskningsrådets lokaler 13. februar 2019.

Informasjon

 • Havteknologisatsingen 2018

  Forskningsrådets havteknologisatsing skal stimulere til overføring av kompetanse og teknologi på tvers av de havbaserte næringene med mål om å skape nye arbeidsplasser og økt verdiskaping.