Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Utveksling av kunnskap og teknologi på tvers av sektorer kan åpne nye muligheter for vekst i norske havnæringer. Forskningsrådet ønsker å stimulere til dette ved å koordinere innsatsen i forskningsprogrammer som støtter havbasert virksomhet. Målet er nye arbeidsplasser og bærekraftig verdiskaping.

Les mer om Forskningsrådets Havteknologisatsing

Nyheter

 • 130 millioner til framtidens havteknologi

  Et prosjekt som benytter teknologi fra oljenæringen til å løse grunnleggende kjemiske og biologiske utfordringer i landbasert lakseoppdrett, er blant 21 prosjekter som nå får til sammen 130 millioner kroner fra Forskningsrådets havteknologisatsing.

 • Nesten 15 mill. euro til å utvikle marine teknologier

  ERA-NET Cofund MarTERA lyser for andre gang ut midler til transnasjonale forsknings- og innovasjonsprosjekter for å utvikle marin og maritim teknologi.

 • Ny utlysning innenfor havteknologi

  Forskningsrådet følger opp havteknologisatsingen og lyser nå ut vel 90 millioner kroner til innovasjonsprosjekter for å fremme grønn vekst, teknologiutvikling og kunnskapsoverføring på tvers av havnæringene.

Flere nyheter

  Informasjon

  • Havteknologisatsingen 2018

   Forskningsrådets havteknologisatsing skal stimulere til overføring av kompetanse og teknologi på tvers av de havbaserte næringene med mål om å skape nye arbeidsplasser og økt verdiskaping.