Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Forskningsrådet på Aqua Nor 2013

Søkelys på innovasjon i havbruk

Forskningsrådet og Innovasjon Norge retter søkelyset på innovasjoner i havbruksnæringen på sin felles stand på Aqua Nor 2013 i Trondheim.

Kjell Naas Kjell Emil Naas inviterer til miniseminarer på Aqua Nor Havbruksmessen Aqua Nor 2013 foregår i Nidarøhallen i Trondheim i dagene 13. til 16. august. Forskningsrådet og Innovasjon Norge vil i år henvende seg spesielt til norsk havbruksnæring med presentasjon av virkemidler for innovasjon og gode eksempler på vellykkede prosjekter.

Miniseminarer

- Vi inviterer i år til fire miniseminarer på standen vår der representanter fra ulike bedrifter vil presentere prosjekter de har gjennomført med støtte fra ulike offentlige virkemidler, forteller Kjell Emil Naas i Forskningsrådets Havbruksprogram.

Miniseminarene arrangeres onsdag og torsdag kl. 11-12 og 14-15. Til sammen presenteres 16 prosjekter som representerer hele bredden av virkemidler, fra Marint verdiskapingsprogram og Miljøteknologiordningen i Innovasjon Norge, til ulike programmer og SFI-ordningen i Forskningsrådet. Nesten alle prosjektene har dessuten støtte fra SkatteFUNN.

Program for miniseminarene
Tidspunkt Bedrift
Onsdag
kl. 11-12
Patogen AS, Botngaard AS, Stingray Marine Solutions AS,
SFD AS
Onsdag
kl. 14-15
Steinsvik Aqua AS, Telcage AS, Erko Settefisk AS,
Akvagroup ASA
Torsdag
kl. 11-12 
Vartdalplast AS, Aquafarm Equipment, Bremnes Seashore AS, Biomega AS
Torsdag
kl. 14-15
Aqua Gen AS, Biomar ASA, Skretting ARC AS,
Ewos Innovation AS

 

Faksimile av forside Forskningsrådet har for anledningen laget en egen folder som beskriver de ulike virkemidlene Forskningsrådet kan tilby forskningslystne havbruksbedrifter.

Kunnskapsbehov

Forskningsrådet og Innovasjon Norge arrangerer også sammen med Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og European Aquaculture Society seminaret Making Sense of Science på åpningsdagen tirsdag 13. august, se program.

Seminaret er delt i to der Forskningsrådet og Innovasjon Norge har hovedansvaret for den andre delen: The Blue Economy – Knowledge Needs for Sustainable Solutions in a Gobal Aquaculture World.

Dette arrangementet er særlig rettet mot politikere og ledere i internasjonal havbruksnæring og åpnes av fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen. Forskningsrådets Arvid Hallén er blant foredragsholderne med et innlegg om havbruksforskning i nasjonalt og globalt perspektiv.

Skrevet av:
Anne Ditlefsen Seniorrådgiver 22 03 71 54 adi@forskningsradet.no
 

Legg igjen en kommentar


Captchabilde

 
Publisert:
08.08.2013
Sist oppdatert:
09.08.2013