Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Meld inn faglige innlegg til HAVBRUK2018

Programmet for konferansen HAVBRUK2018 begynner å ta form. Det gjelder også parallellsesjonene der forskerne skal presentere resultater fra prosjektene.

Kjell Naas inviterer prosjekter til å presentere resultater på HAVBRUK2018. (Foto: Bent-Are Jensen) – Vi har sendt ut invitasjonen til alle prosjektledere som har aktivt prosjekt med finansiering fra Havbruksprogrammet. Men invitasjonen gjelder også forskere som har prosjekt med finansiering fra andre programmer/ordninger i Forskningsrådet, fra FHF, regionale forskningsfond, EU eller andre offentlige finansieringsordninger, sier programkoordinator Kjell Naas i Havbruksprogrammet.

Nå oppfordrer han forskere til å melde inn innlegg, gjerne med utgangspunkt i flere prosjekter eller for å belyse utviklingen av en tematikk over lengre tid.

Parallellsesjoner

HAVBRUK2018 er et samarbeid mellom Forskningsrådet og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF). I tillegg til plenumssesjoner som tar opp aktuelle, overordnede temaer, er konferansen organisert i faglige parallellsesjoner der forskerne presenterer nye resultater fra havbruksforskningen.

De faglige presentasjonene vil bli fordelt på ulike temaer i parallellsesjonene og i en posterutstilling.

– Til de muntlige presentasjonene vil vi prioritere prosjekter med nye resultater, og der er viktig å få fram hvilken nytte resultatene kan ha for næring og/eller forvaltning, sier Naas.

Som hovedregel er det bare plass til ett innlegg per person og/eller prosjekt. Dersom pågangen av innlegg blir for større enn vi har plass til, vil prosjekter med finansiering fra HAVBRUK og FHF bli prioriter.  

Nystartede prosjekter inviteres til å melde inn postere. Beste poster premieres med en pris på 10.000 kroner i form av et reisestipend.

Det minnes om at konferansespråket er norsk, men innlegg på engelsk aksepteres. Sammendrag av innlegg eller poster skal imidlertid være på norsk og følge vedlagt mal. Frist for å melde inn innlegg og postere er 1. februar.  Sammendragene vurderes av programkomiteen som fordeler forslagene på temaer for muntlig presentasjon eller i postersesjon.

Retningslinjer for muntlig innlegg og poster

 • Konferansespråket er norsk, men muntlige presentasjoner og postere på engelsk aksepteres.
 • Sammendrag av innlegg og postere skal være populærvitenskapelig og på norsk.
 • Bruk vedlagt mal for sammendrag av muntlig innlegg og poster. Alle felt må fylles ut, inkludert hvilket "Tema" innlegget hører inn under.
 • Sammendraget gjøres tilgjengelig på konferansens nettside.
 • Muntlige innlegg
  • Fokus på resultater, ikke metodikk. Vi minner om at publikum i varierende grad tilhører ditt spesifikke fagfelt.  
  • Presentasjonen skal vare maks. 15 minutter, inkludert tid til spørsmål og diskusjon.
  • Presentasjonen kan være på norsk eller engelsk. Sammendraget skal være på norsk.
 • Posterpresentasjon
  • Fokusere på resultater og nytteverdi. Posteren kal kunne leses av andre enn forskere på det spesifikke fagfeltet. (Vi minner om at publikum i varierende grad tilhører ditt spesifikke fagfelt.
  • Format: Bredde 70 cm og høyde 100 cm.

Sammendragene skrives inn i denne malen DOCX - 23 KB og sendes i WORD-format på e-post til: eli@forskningsradet.no

Påmelding til konferansen

Innsendt sammendrag gjelder ikke som påmelding til konferansen. 
Påmelding til konferansen gjøres via konferansesiden: www.havbruk2018.no

 

Skrevet av:
Anne Ditlefsen Seniorrådgiver 22 03 71 54 adi@forskningsradet.no
Publisert:
10.01.2018
Sist oppdatert:
10.01.2018