Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Seminar på Aqua Nor 2013

"Making Sense of Science"

Forskningens betydning for å oppnå bærekraftige vekst i havbruksnæringen er tema når Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og European Aquaculture Society inviterer til seminar på Aqua Nor 13. august i år.

Hoppende laks Laks er symbolet for norsk akvakulturnæring. (Foto: Shutterstock) Forskningsrådet og Innovasjon Norge ønsker å markerer seg tydelig på Aqua Nor 2013 med seminar på åpningsdagen i tillegg til felles stand. Seminaret arrangeres i samarbeid med Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) og European Aquaculture Society (EAS). Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen, som er engasjert i en rekke aktiviteter under Aqua Nor 2013, vil kaste glans over det hele ved å åpne del II av seminaret.

Presentasjon av gode forskningseksempler vil være gjennomgående i hele arrangementet som starter kl. 11 og varer til kl. 17 tirsdag 13. august. Seminaret er delt i to med litt ulike målgrupper.

Forskning for bærekraftige løsninger

EAS og FHF har hovedansvaret for den første delen av seminaret som er rettet direkte mot næringen. Temaet her er forskning og utvikling av betydning for akvakulturnæringen. 

Del II er rettet mot toppledere i næringen, forvaltning og politikere, og det er Forskningsårdet og Innovasjon Norge som har hovedansvaret. Denne delen av arrangementet har tittel: "The Blue Economy - Knowledge Needs for Sustainable Solutions in a Global Aquaculture World". 

Her vil framtredende forskere som Marianne Lien, Kjetil Hindar, Jan Oppen Berntsen og Ragnar Tveterås belyse ulike overordnede utfordringer for havbruksnæringen, mens Forskningsrådets adm. direktør Arvid Hallén vil ta for seg nasjonale og globale perspektiver på havbruksforskning. 

Hele programmet er tilgjengelig på egen nettside for arrangementet. Her finnes også lenke til påmeldingsskjema for del II av seminaret.
Påmeldingsfrist 1. august.

 

Arrangørenes logoer

Skrevet av:
Anne Ditlefsen Seniorrådgiver 22 03 71 54 adi@forskningsradet.no
Publisert:
26.06.2013
Sist oppdatert:
27.06.2013