Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Heder og ære for postere

Mye god forskning og høy kvalitet. Det var hovedinntrykket til komitéen som vurderte de 46 posterne under HAVBRUK 2008. Reisestipend ble utdelt til de tre beste under festmiddagen 8. april.

Posteren som gikk helt til topps og vant 1. premie, som er et reisestipend til 10.000,-, var Interactions between a Norwegian salmonid aphapvirus and the interferon system of Atlantic salmon av Kileng, Granfors og Robertsen ved Universitetet i Tromsø.

To postere fikk utdelt 2. premie i form av et reisestipend til 5.000,-.
2. premiene gikk til Eksperimentell smitte med Saprolegnia spp. På øyerogn av atlantisk laks (Salmo salar L.) av Thoen, Pettersen, Evensen og Skaar ved Veterinærinstituttet og Norges Veterinærhøgskole og til Smitteforsøk med kardiomyopatisyndrom (CMS) hos atlantisk laks av Fritsvold, Kontorp, Heum, Taksdal og Poppe ved Veterinærinstituttet.

Komitéens uttalelse 
Om posteren som vant 1. premien sier komitéen for posterprisene:

Prisen går til en poster som omhandler et kostbart problem. Mål og konklusjoner er godt definert og i samsvar med hverandre. Det er en god presentasjon av (for noen) komplekse resultater. Mye god informasjon uten å virke overlesset.

Posterne ble bedømt etter om førsteinntrykket var oversiktlig og ga en indikasjon på hva posteren handler om og hva resultatet er. Komitén besto av Karin Kroon Boxaspen (Havforskningsinstituttet), Sigurd Stefansson (Universitetet i Bergen) og Kjell Maroni (FHL).

Skrevet av:
Elisabeth Skjønsberg
Publisert:
09.04.2008
Sist oppdatert:
06.10.2008