Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

HAVBRUK2018

Sted:
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo
Starter:
18.04.2018 11:00 CET
Avsluttes:
20.04.2018 15:00 CET
Kalender:
Legg til (ical)
Konferansen HAVBRUK2018 i Oslo 18.-20. april er vel overstått. Viktige debatter sto på dagsorden og bidro til interessante dager for mer enn 550 deltakere fra forskning, næring og forvaltning.

Årets hovedtema var "Havbruk i samfunnet", og både statssekretær Roy Angelvik og statsminister Erna Solberg deltok med innlegg i åpningssesjonen onsdag 18. april. 

Plenumssesjonen tok for seg temaer som mediedebatten og samfunnets oppfatninger av norsk havbruk, genredigering og GMO og betydningen av forskning for bærekraftig verdiskaping. De fleste presentasjonene fra plenumssesjonene er tilgjengelig lenger ned på denne siden. Erna Solbergs innlegg Havbruksnæringen i samfunnet er publisert på Regjeringen.no. 

Ivar A. Iversen, Bjørn Rønningen, Ellen Hambro, Geir Ove Ystmark og Bjørn Hersoug deltok i paneldebatten om samfunnets oppfatninger av norsk havbruk og hvem som definerer virkeligheten. Debatten ble ledet av Kristen Ulstein fra Forskningsrådet. (Foto: Mette Mila)

Parallellsesjonene inneholdt 130 forskerpresentasjoner fordelt på 11 faglige temaer. I tillegg er det en postersesjon med ca. 40 presentsajoner. Sammendrag av innlegg og postere er tilgjengelig på konferansesiden www.havbruk2018.no

HAVBRUK2018 ble arrangert av Forskningsrådet i samarbeid med Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond. Konferansen har vært arrangert hvert andre år siden 2000 og samler forskere, næringsliv, forvaltning og politikere til viktige forskningspolitiske diskusjoner og presentasjon av mye spennende forskning.

(Foto: Mette Mila)