Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Velg søknadstype

Du må velge om du skal søke Mobilitetsstipend, Unge forskertalenter eller Forskerprosjekt.

Merk: Søknadstypen Personlig postdoktorstipend ble utlyst for siste gang i FRIPRO våren 2014. Søknadstypen FRIPRO Toppforsk ble utlyst i 2015 og 2017. Det er ikke planlagt nye utlysninger for noen av disse søknadstypene.

Hver søknadstype har ulike krav til prosjektlederen, og det er ulike betingelser knyttet til dem. Du kan lese mer om søknadstypene her. Hvis valget står mellom to søknadstyper, les om dem både på denne nettsiden og i utlysningen. Vi anbefaler at du velger den du passer best inn i beskrivelsen av.

  • Hvis du snart skal eller nylig har disputert, er det Mobilitetsstipend som sannsynligvis er best egnet for deg. Mobilitetsstipend er også søknadstypen for deg hvis du ønsker å få erfaring fra utenlandske forskningsmiljøer. Mobilitetsstipend innebærer at du er to år ved en forskningsorganisasjon i utlandet og deretter ett år ved en forskningsorganisasjon i Norge.
  • Hvis søknaden din skal inkludere støtte til flere personer enn kun prosjektlederen, så er dette kun mulig med Forskerprosjekt og Unge forskertalenter, ikke Mobilitetsstipend.
  • Hvis du kan velge mellom Unge forskertalenter og Forskerprosjekt, tyder det på at du er ganske tidlig i karrieren din. Da er kanskje Unge forskertalenter den beste søknadstypen for deg.

Husk at det er hard konkurranse innenfor alle søknadstyper. Vurder selv nøye om søknaden din passer inn i søknadstypen og om søknaden er virkelig god.

Les videre om utlysningen.

Skrevet av:
Heidi Roggen Seniorrådgiver +4722037406 hero@forskningsradet.no
Publisert:
03.12.2013
Sist oppdatert:
14.01.2019