Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Utlysningen

Utlysningen er søkerens aller viktigste verktøy i selve søknadsskrivingen. Forskningsrådet utlyser FRIPRO-midler hver vår, med søknadsfrist i april. I tillegg kommer utlysningene for Utenlandsstipend og Prosjektetableringsstøtte, som ligger ute hele året.

Les hele utlysningen!

Vær oppmerksom på at krav og retningslinjer som er beskrevet i utlysningen erstatter eventuelle motstridende generelle krav og retningslinjer som gjelder for Forskningsrådet.

Du finner alle FRIPROs utlysninger her.

Utlysningen består av tre deler:

1. Om programmet
Dette er siden du kommer til når du først går inn på FRIPRO-utlysningen. Her finner du litt generell informasjon om FRIPRO. Ganske langt opp på siden finner du en liste over utlysningene som er tilgjengelige akkurat nå. Klikk "velg" ved siden av den du ønsker å lese mer om. Da kommer du til den delen av utlysningen som heter "Om utlysningen".

2. Om utlysningen
Her finner du konkret informasjon om føringer og viktige forhold som er felles for alle søknadstypene i utlysningen du har valgt. Les denne siden nøye! Her ser du også søknadsfristen for utlysningen. (Gjelder ikke Utenlandsstipend og Prosjektetableringsstøtte som begge har løpende søknadsfrist.) Søknadsfristen er absolutt, dvs. at det ikke er mulig å sende inn en søknad etter at fristen er gått ut. Ganske langt oppe på siden finner du en liste over søknadstypene i utlysningen. Klikk på "Velg" ved siden av den du vil lese mer om. Da kommer du til den delen av utlysningen som kalles "Opprett søknad".

3. Opprett søknad
På denne siden finner du spesielle føringer (krav og retningslinjer) som gjelder for denne søknadstypen i denne utlysningen. Mange søkere kunne unngått at søknaden deres ble avvist hvis de hadde lest denne siden grundig. Her oppretter du også en ny søknad når du er klar til å begynne å skrive på søknaden din.

Generelle regler og retningslinjer i Forskningsrådet
En rekke krav og retningslinjer gjelder for alle utlysninger i Forskningsrådet. Du finner dem ved å gå til siden Skrive søknad. Her bør du minst lese sidene Generelle krav til søknaden, Om søknadsskjemaet og Budsjett, og undersidene Personal- og indirekte kostnader, Satser for stipend og Totalkostberegning i UoH-sektor (for UoH-sektoren) (se bilde). Hvis du ønsker å søke om støtte for å dekke bruk av utstyr, må du lese siden Utstyr og forskningsinfrastruktur også. 

Opprette søknad

Etter at du har lest de tre delene av utlysningen, hak av i boksen for å bekrefte at du har gjort dette på siden "Opprett søknad", og klikk "Opprett søknad". Du kommer da til nettsiden hvor du kan logge deg inn på "Mitt nettsted". Når du har logget deg inn og opprettet en ny søknad, kan du begynne å fylle ut søknadsskjemaet.

Les videre om søknadsdokumenter.

Skrevet av:
Heidi Roggen Seniorrådgiver +4722037406 hero@forskningsradet.no
Publisert:
03.12.2013
Sist oppdatert:
15.01.2019