Gå direkte til innhold

Fransk-Norsk Stiftelse (FNS) skal fremme langvarig fransk-norsk samarbeid ved å finansiere felles forsknings- og utviklingsprosjekter mellom næringsliv, forskningsinstitutter og/eller universiteter.

Nyheter

 • FNS innvilger ikke lenger støtte til nye prosjekter

  Fra 2016 innvilges det ikke lenger støtte til bilaterale FoU-prosjekter fra Fransk-Norsk Stiftelse (FNS). Det gis derimot støtte til reiser og kortere opphold i begge land for forskere som ønsker å utvide sitt kontaktnett og som ser på muligheter for felles FoU-prosjekter. Ta kontakt for mer informasjon.

 • Utvikler ny teknologi til mobilkamera

  Gjennom flere Forskningsråd-støttede prosjekter utvikler bedriften poLight teknologi som kan gi enda bedre bildekvalitet fra mobilkameraer – blant annet med langt skarpere nærfokus enn det som finnes i dag

 • Tool-Tech: Utvikler nye løsninger offshore

  Det kan ta tid å utvikle en innovasjon fra idé til kommersialisering. Støtten fra Fransk-Norsk Stiftelse har vært en viktig brikke for selskapet Tool-Tech, som utvikler nye instrumenteringsløsninger for subsea-bransjen

 • Norsk teknologi hjelper fransk skjellproduksjon

  Skjelldyrking er en stor og viktig næring i franske Normandie, men det er trangt om plassen i kystsonen. Med støtte fra Fransk-Norsk Stiftelse til SISQUONOR-prosjektet kan norsk, virtuell teknologi hjelpe skjellprodusentene til å optimalisere plasseringen av nye anlegg.

Flere nyheter

Kalender

 • 14.04.16-14.04.16

  Bioøkonomi-workshop i Paris

  Den nye bioøkonomien er både er en utfordring og en stor mulighet for norske og europeiske bedrifter. For bedre å forstå og fremme europeisk næringsaktivitet innen bioøkonomien, inviterer Innovasjon Norge og Bpifrance til en heldags workshop i Paris 14. april 2016. Norske deltakere kan få støtte til reise og opphold fra Fransk-Norsk Stiftelse.

 • 10.05.16-10.05.16

  FNS Styremøte 1-2016

  FNS avholder styremøte i Oslo, 10. mai 2016.

Se hele kalenderen