Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Ordningen skal etablere kliniske forskningsmiljøer som gjennom fremragende forskning bidrar til å bedre behandlingen av norske pasienter.

Mer om ordningen

Nyheter

 • Norges første forskningssenter for klinisk behandling tildelt

  Forskningsrådet har besluttet å tildele Haukeland sykehus og Universitetet i Bergen Norges første forskningssenter for klinisk behandling. Senteret skal forske på behandling av alvorlige sykdommer på sentralnervesystemet, slik som MS, ALS, Parkinson og demens. Det vil gi alvorlig syke pasienter bedre tilgang på den nyeste og beste behandlingen.

 • Ny senterordning for klinisk behandlingsforskning

  Forskningsrådet lyser ut midler til et Forskningssenter for klinisk behandling (FKB) innenfor alvorlige sykdommer som rammer sentralnervesystemet. Dette er den første utlysning i en ny senterordning.

 • Presentasjoner fra søkerseminaret 12. februar 2018

  Mandag 12. februar ble det avholdt søkerseminar for søkere til den den første utlysningen i Sentre for klinisk behandlingsforskning. Utlysningen har søknadsfrist 25. april 2018 og er avgrenset til forskning om alvorlige sykdommer som rammer sentralnervesystemet.

Flere nyheter

Kalender

 • 22.05.19 - 22.05.19

  Forskningsrådets helsekonferanse 2019

  Hvordan skal forskningen møte fremtidens helseutfordringer? Forskningsrådet inviterer næringslivet, forskere, forskningsledere, helsetjenesten og helsemyndighetene for å diskutere behovet for forskning og innovasjon i vårt fremtidige helsevesen.

Kontaktpersoner