Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Undervisningsmateriell

  bilde

Sidene gir en oversikt over prosjektresultater som kan være nyttige i undervisningssammenheng:

 

 

 

Filmer og bilder


Sjef i eget liv (Husbanken)
Bilde Et pedagogisk verktøy for opplæring i personlig økonomi.
 

Lenke til økonomisimulator: http://www.husbanken.no/boligsosialt-arbeid/ungdom/sjef-i-eget-liv_simulator/BørsABC (AksjeNorge)
Bilde Grunnleggende informasjon om aksjesparing og aksjer til ansatte, presentert i form av videoscribing.

Videoene kan ses på www.aksjenorge.no eller www.youtube.com/user/aksjenorgefilm


 

Pensjon - et filmverktøy for deg som planlegger å bli gammel (Furore Film) bilde
Syv informasjonsfilmer som gir en kort og lettfattelig innføring i sentrale pensjonstemaer. Filmene er produsert av Furore Film AS i samarbeid med en faggruppe bestående av sentrale aktører på pensjonsmarkedet. Filmene ligger på YouTube http://www.youtube.com/user/pensjonsfilmerMikrofinans (Strømmestiftelsen)
Mikrofinansskolen.no viser gjennom seks korte dokumentarfilmer og flere reportasjer mikrofinans i praksis, fortalt av låntakerne selv og deres nærmerste utlånere. Opptakene er gjort i Bolivia, Mali, Uganda og BangladeshNobelpriser i økonomi (Snøball Film AS)  lavo  
Skjønte du hvorfor Elinor Ostrom, Finn Kydland og Trygve Haavelmo fortjente å få Sveriges Riksbanks Pris i Økonomisk Vitenskap til minne om Alfred Nobel? Nå kan du for første gang dobbeltsjekke at du har forstått det riktig på samfunnsokonomi.no. Nettstedet inneholder en samling korte filmer som på en enkel måte forklarer det faglige grunnlaget for pristildelingene for årene 2004-2014, samt for pristildelingene til Trygve Haavelmo (1989) og Ragnar Frisch (1969), og vil bli ajourført med filmer som presenterer det faglige grunnlaget for nye pristildelingerPenger på Papiret (Stiftelsen AksjeNorge)
Penger på papiret (www.pengerpapapiret.no) er en filmbasert opplæringspakke for videregående skole som handler om aksjer og næringsliv. Pakken består av åtte korte filmer, samt «Praktisk aksjekunnskap» som følger et undervisningsforløp i fire økter. På nettstedet finner du også læreplanreferanser, skriftlig materiale, ordforklaringer, forslag til oppgaver og nettlenker til annet relevant stoffEt spørsmål om penger (forskning.no)
En multimediapresentasjon som gir innsikt i de økonomiske mekanismene som trer i kraft hvis det offentlige bruker mer av oljepengene www.forskning.no/artikler/2008/oktober/197651Arven; hvordan bli en god kapitalist (Medieoperatørene AS)
En dokumentarfilm om etiske problemstillinger i forbindelse med penjonsfondets investeringer i utlandet. Filmen ble vist på NRK1 medio 2009Finansmarkedet i bilder (forskning.no)

To bildereportasjer om finansmarkedet – med utgangspunkt i vitenskapelige arbeider innen økonomi, finans, jus, statistikk og etikk. Økonomiske knutepunkter før og nå www.forskning.no/artikler/2008/september/196195 Finanskriser før og nå: www.forskning.no/artikler/2008/oktober/198924


Faktainformasjon

Menypunktet Faktainformasjon en oversikt over diverse statistisk materiale om finansmarkedet.

Aviskronikker

Menypunktet Allmennrettet formidling gir en oversikt over aviskronikker med basis i forskningsprosjekter med finansiering fra Finansmarkedsfondet.


 

 

Publisert:
02.04.2008
Sist oppdatert:
16.12.2015