Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

SMB-er får møte europeiske investorer

EUREKA InnoVest Programme.
Alle bedrifter som har fått støtte fra EUREKA eller Eurostars, får nå sjansen til å forbedre forretningsideen og treffe europeiske investorer. Den norske bedriften Lumex gjorde det veldig bra i fjor og vant to priser for sin investorpresentasjon.

I disse dager går det ut invitasjon til alle de norske bedriftene som er kvalifisert, om å delta på EUREKA InnoVest Programme (E!nnoVest). Programmet skal hjelpe de mest lovende SMB-ene i Europa til å møte investormiljøer i perioden februar-desember 2016.

Viste seg frem
Investorprogrammet ble første gang arrangert i 2015. Blant dem som gjorde seg mest bemerket var oppstartsselskapet Lumex Heritage AS. Selskapet er sprunget ut av Lumex, et selskap som utvikler avanserte lesere for å digitalisere tekster.

– Da invitasjonen kom i fjor, så vi at her kunne vi både utvikle vår kompetanse og få mulighet til å presentere oss for investorer, sier daglig leder Fredrika Haneborg-Luhr i Lumex Solutions AS. - Vi vil absolutt anbefale små og mellomstorehøyteknologiselskaper å delta i dette programmet, sier daglig leder Fredrika Haneborg-Luhr. Foto: Lumex

– Bedrifter i vår størrelse er ofte overfokusert på teknologi. Vi løfter ikke nesen tilstrekkelig til å se på hvilke kunder som skal kjøpe av oss, hva de kan tenke seg å betale og når. Enda det er dette som betyr noe for en investor skal gå inn i din bedrift. Teknologien er en forutsetning, men langt fra tilstrekkelig, sier hun.

Hjulpet på vei trinn for trinn
Programmet starter med webinarer med informasjon, deretter beskriver bedriften sitt prosjekt og sin organisasjon på en nettplattform. De beste får mulighet til å teste sine presentasjoner av forretningsmodell og teknologi på investorer. I fjor var det i København. Senere på året fikk de møte reelle investorer på forumer i Lausanne og Düsseldorf.

Bedriftene får coaching underveis med tips om hvordan de skal legge opp presentasjonen og hvilke nøkkelpunkter som skal legges frem.

– Alle steg er en utrolig nyttig erfaring for små og mellomstore høyteknologiske bedrifter. Du får lære hva en investor ser på og spør etter. Vi fikk testet både substans og form på virkelige investorer, sier Haneborg-Luhr.

Hun fikk presentere selskapet flere ganger i ulike investorforum, både overfor paneler og i individuelle møter. Lumex fikk ekstra drahjelp av å få pris både i et investorforum i Lausanne i Sveits og i den store finalen i Düsseldorf i desember 2015. De havnet blant de 25 beste av over tusen kandidater.

Mulige investorer
Lumex har nå dialog med en skandinavisk og en tysk investor som er interessert i å komme inn på eiersiden. Lengst er samtalene kommet med den skandinaviske investoren der det kan komme en rask avklaring.

I Düsseldorf kom også det norske selskapet PIQL blant de 25 beste. Andre norske selskaper som fikk presentere seg for investorer i 2015 var Invenia og TideTec.

Nå er det din tur
Dersom bedriften din har fått støtte fra EUREKA eller Eurostars etter 2008, får du en invitasjon om å delta i årets program. Ta kontakt med Inga Elizabeth Bruskeland (ieb@forskningsradet.no) i Forskningsrådet dersom dere ikke har fått invitasjonen.

Vertsregioner i årets program er Nederland, Tyskland, Spania, Sverige, Sveits, Kroatia, Finland og Norge.

Les om trinn-for-trinn-prosessen: The EUREKA InnoVest Programme (E!nnoVest)

 

FAKTA OM PROSJEKTET TIL LUMEX

Dagens løsninger for å digitalisere tekster fungerer ikke så godt på eldre, mer kompliserte tekster, og tekstene må gjennomgås manuelt for å rette opp feil. Det blir fort mange persontimer. Med teknologi som Lumex utvikler, skal digitaliseringen gå automatisk selv på kompliserte, eldre tekster. Kundene er underleverandører av systemer til biblioteker og medieorganisasjoner som skal digitalisere store volumer dokumenter.

Lumex har automatisert digitaliseringen av kompliserte gamle tekster. Eurekas investorforum hjelper med å finne investorer. Illustrasjon: Lumex

 

Skrevet av:
Publisert:
08.02.2016
Sist oppdatert:
13.09.2016