Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Følg Livestream

Mission Innovation-rapport om kunstig intelligens i materialforskning

Rapporten vil bli lansert fra Mexico City torsdag 25.januar, kl. 1700 norsk tid. Følg livestreamen for å bli oppdatert på hvordan verdens ledende forskningsnasjoner vil skape en raskere utvikling av nye materialer til energibruk med nye, digitale verktøy.

Her er lenken for å streame arrangementet (her er lenke til videosiden dersom streamingen ikke dukker opp på den ordinære nettsiden: https://goo.gl/8LcsU3), her vil du også få tilgang på rapporten. Vi tror dette er en rapport som kan være av stor interesse for mange norske forskningsmiljøer.  

En rapport fra "Clean Energy Materials Innovation Challenge"

Mission Innovation (MI) er en internasjonal avtale med mål å akselerere teknologiutvikling for ren energi. Initiativet ble annonsert under klimatoppmøtet i Paris i 2015 og 21 land, inkludert Norge, var med i den opprinnelige MI-gruppen. Nå omfatter gruppa så mange som 23 land. Blant disse er alle de store økonomiene. Til sammen står MI-landene for mer enn 80 prosent av den globale innsatsen på energiforskning.  

En viktig del av avtalen er at alle deltakerlandene har forpliktet seg til å jobbe for å doble sine investeringer i energiforskning. MI jobber også for økt internasjonalt samarbeid om de store utfordringene, samt å legge til rette for til private investeringer i sektoren. Sju «Innovation Challenges» er valgt ut som temaer for å løse store utfordringer med raskere innovasjonstakt for å gi reduserte utslipp.

Ett av disse "Innovation Challenges" er “Clean Energy Materials Innovation Challenge”. Arbeidet ledes av Mexico og USA, og de gjør et viktig arbeid med å se på mulighetene som oppstår i skjæringsfeltet mellom materialteknologi og IKT, slik som big data og maskinlæring.  

I august 2017 samlet denne gruppa en stor gruppe forskere fra hele verden for å se på hva som kan gjøres for å skape en raskere utvikling av nye materialer. Fra norsk side deltok forsker Ole Martin Løvvik fra Sintef Materialer og kjemi.

Ta kontakt for mer informasjon

Hvis du i etterkant ønsker mer informasjon om prosessen, ta kontakt med Birgit Hernes i Forskningsrådet. Det er per i dag ikke noe program eller utlysning for å bli med i arbeidet, men vi vil gjerne sette opp en adresseliste som vi kan bruke til å videresende informasjon når det kommer.

Du kan også benytte anledningen til å lese mer om Mission Innovation-prosessen på denne nettsiden.

 

Skrevet av:
Birgit Hernes Spesialrådgiver +47 22 03 73 51 bih@forskningsradet.no
Publisert:
24.01.2018
Sist oppdatert:
25.01.2018