Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

M-Era.Net utlysning 2018 - resultatene fra trinn 1 i søknadsprosessen

Forskningsrådet deltar i M-era.Net-utlysningen 2018 med inntil 2 mill. euro for norsk deltagelse. Programmene NANO2021 og ENERGIX står bak utlysningen på norsk side.

Til utlysningen med søknadsfrist 12. juni 2018 ble det mottatt totalt 166 søknader. Av disse er nå 94 søknader invitert til å sende inn full søknad.

Det er M-Era.Net-konsortiet som har besluttet hvilke søknader som går videre i søknadsprosessen. Beslutningene i konsortiet er basert på prioriteringer og vurderingen(e) gjort av de nasjonalt og regionalt finansierende institusjonene som deltar i utlysningen. Forskningsrådet har gjennomført en faglig vurdering med internasjonale eksperter av søknader med norske partnere.

Det var stor interesse blant norske søkere for denne utlysningen og det ble totalt sendt inn 21 søknader med norske partnere til første trinn. Av disse er 11 søknader nå invitert til å sende inn full søknad til fristen 8. november 2018. Søkt beløp for norske partnere til andre trinn er ca. 5,1 mill. €.

I andre trinn vil alle søknadene bli evaluert av internasjonale eksperter utnevnt av M-Era.Net- sekretariatet. Resultatene fra andre trinn forventes å være klare i februar 2019.

 

Skrevet av:
Lenka Hannevold Seniorrådgiver 22037228 lha@forskningsradet.no
Publisert:
11.10.2018
Sist oppdatert:
12.10.2018