Gå direkte til innhold

ENERGIX-programmet støtter forskning på fornybar energi, effektiv energibruk, energisystem og energipolitikk. Det er et viktig virkemiddel i implementeringen av den nasjonale FoU-strategien Energi21 og andre energipolitiske mål. ENERGIX etterfølger RENERGI-programmet.

Nyheter

 • 132 nye søknader til ENERGIX

  ENERGIX-programmet mottok 132 søknader til utlysningen om midler til FoU-prosjekter innen miljøvennlig energiforskning 6. september.

 • Ny utlysning fra PILOT-E

  Den første utlysningen fra PILOT-E høsten 2016 ble møtt med overveldende respons. Nå kan prosjekter innen utslippsfri transport på land og løsninger i fremtidens digitaliserte energisystem få samme mulighet.

 • Lavutslipp 2030

  Et stort løft for forskning og innovasjon for lavutslipp

  Forskning og kunnskap er avgjørende for at Norge skal nå klimamålene for 2030. Med storsatsingen Lavutslipp 2030 lyser Forskningsrådet nå ut 355 mill. kroner til forskning og innovasjon innenfor transport og jordbruk.

Flere nyheter

Kalender

 • 28.09.17 - 28.09.17

  Vellykkede koblinger mellom næringsliv og forskning

  La deg inspirere av vellykkede møter mellom næringsliv og forskning: 13 entusiastiske foredragsholdere deler sine historier om hvordan de skapte verdier ved å kombinere forretningsplaner og forskning. Se det spennende programmet og meld deg på vårt arrangement under Forskningsdagene og Oslo Innovation Week.