Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

ELSA er et program for forskning på etiske, rettslige og samfunnsmessige aspekter (ELSA-forskning) ved nye teknologier. I første rekke skal fokuset rettes mot bioteknologi, nanoteknologi og nevroteknologi. Programmet vil ha et nært samarbeid med de store programmene BIOTEK2021 og NANO2021.

Mer om ELSA

Nyheter

 • Treenighet om etikk, juss og samfunnsansvar

  Etikk, samfunn og juss skal belyses enda sterkere i framtidige teknologiprosjekter. Den siste fellestildelingen fra tre programmer er et frampek mot større vekt på samfunnsansvar i forskning og innovasjon.

 • Fellesutlysning ELSA - bevilgning til tre forskerprosjekter

  Programmene ELSA, BIOTEK2021 og NANO2021 gjennomførte en fellesutlysning av midler til forskning om ELSA (etiske, samfunnsmessige og rettslige perspektiver) med søknadsfrist 9. april 2014. Programmene mottok i alt 10 søknader med et omsøkt beløp på 56,4 mill. kroner.

 • Evaluative synteserapporter

  ELSA programmet har finansiert fem synteserapporter med kunnskapsstatus på aktuelle ELSA temaer. Rapportene kan leses her.

 • Trenger bredere deltakelse for nanoteknologistandard

  Det trengs en bredere representasjon og bedre økonomiske muligheter for å delta i organene som skal standardisere nanoteknologi i Europa. Det er konklusjonen i et nylig avsluttet ELSA-prosjekt.

 • Trenger flere ulike metoder

  Det er bedre med pluralisme og flere ulike tilnærmingsmåter enn at noen få metoder får grep om hele feltet. Det viser en ny analyse av forskningen på nanoteknologi og etikk.

 • Ingen grenser for nye organismer

  En ny type av spesialdesignede organismer kan utrydde alvorlige sykdommer som malaria. Men de har også egenskaper vi ikke har full kontroll over.

Flere nyheter

  Kontaktpersoner

  Dokumenter