Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Siste frist:

Hvem fortjener Forskningsrådets innovasjonspris i år?

Forskningsrådets innovasjonspris gis til en virksomhet som har utmerket seg med eksepsjonelt god utnyttelse av forskningsresultater og dermed skapt forskningsbasert innovasjon. Skynd deg og nominere din kandidat innen 6. mai!

I 2017 vant Thermo Fisher Scientific prisen. John Arne Røttingen og daværende næringsminister Monica Mæland delte ut prisen til Ole Dahlberg og Geir Fonnum fra Thermo Fisher Scientific. (Foto: Sindre Mekjan)

– Vi leter etter en virksomhet som er med på å flytte grensene for hva som er mulig innen sitt felt. Forskning kan både løse formidable utfordringer og bidra til bærekraftig verdiskaping. Tidligere års vinnere har klart begge deler med sin forskning, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.   

Verdig vinner i 2017

I 2017 vant Thermo Fisher Scientific innovasjonsprisen for å ha utviklet en helt ny variant av sitt produkt, som muliggjør rask og effektiv analyse av menneskelige gener og dermed bedre diagnostikk og behandling. Kort tid etter at de fikk prisen fikk selskapet også amerikansk godkjenning for det første produktet som benytter genterapi i behandlingen av akutt leukemi. Godkjenningen ble beskrevet som "historisk" av U.S. Food and Drug Administration.

– Thermo Fisher var absolutt en verdig vinner, som med sin forskning både bidrar til å redde liv, sikrer bedre diagnostikk av kreftpasienter, skaper store verdier og gir eksportinntekter. Vi vet det finnes flere slike virksomheter, og nå håper vi mange vil nominere sin kandidat, sier Røttingen.

Nominere din kandidat innen 6. mai

Forskningsrådet tar imot forslag frem til 6. mai og du kan enkelt nominere din kandidat ved å svare på hvem du foreslår og hvorfor i dette skjemaet. Prisen er på 500.000 kr, og skal brukes i virksomhetens videre innovasjonsarbeid. Vinneren må ha benyttet seg av ett eller flere av Forskningsrådets virkemidler. Prisen vil bli delt ut under Arendalsuka i august.

 


 

Skrevet av:
Maria Ekornes Myhre Seniorrådgiver mem@forskningsradet.no
Publisert:
12.04.2018
Sist oppdatert:
20.06.2018