Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Bioøkonomi er verdiskaping basert på bærekraftig utnyttelse av fornybare biologiske ressurser. Samtidig åpner den for muligheter for å møte framtidens lavutslippssamfunn. Forskningsrådet satser på forskning og innovasjon for å utvikle bioøkonomien gjennom samordnet innsats på tvers av programmene.

Om satsingen

Nyheter

 • Internasjonalt samarbeid for å utvikle bioøkonomien

  Et nytt europeisk forskningssamarbeid åpner nye muligheter innenfor bioøkonomien. ERA-NET BlueBio lyser ut nesten 30 millioner euro for å styrke bærekraft og konkurranseevne i norsk og europeisk bioøkonomi.

 • 100 millioner bevilget til forskning på bioøkonomi

  Resultatet av årets bioøkonomiutlysning er klart: BIONÆR innvilget alene fire prosjekter for å styrke forskningen på bioøkonomi. Seks forskerprosjekter er innvilget etter fellesutlysningen mellom seks programmer i Forskningsrådet.

 • Søk forprosjekter bioøkonomi

  Ser du nye muligheter innen foredling av bioressurser? Trenger du ekstra kapasitet eller ekspertbistand for å bekrefte potensial og lønnsomhet?

Flere nyheter

Kalender

 • 30.01.19 - 30.01.19

  BlueBio nettverksmøte – brokerage event

  Er du forsker eller ansatt i en bedrift som er potensiell søker til BlueBio? Da inviteres du til nettverksmøte – brokerage event – som arrangeres i Forskningsrådets lokaler 30. januar 2019.