Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Utlysning om bærekraftig planteproduksjon kommer

På nyåret publiseres en internasjonal utlysning som skal se på hvordan vi kan styrke en ressurseffektiv, bærekraftig og moderne planteproduksjon tilpasset økt befolkningsvekst og kommende klimaendringer.

Det er et nytt europeisk samarbeid kalt SusCrop ERA-NET i regi av det felleseuropeiske programsamarbeidet JPI FACCE som er ansvarlig for utlysningen. SusCrop gir mulighet for å være med å forske på bærekraftig planteproduksjon i norsk og europeisk sammenheng.

For å besvare samfunnsutfordringer knytta til bærekraftig planteproduksjon er det nødvendig med et systematisk europeisk samarbeid og synergier mellom nasjonale/regionale og EUs forskningsprogrammer.

Forskningsinstitusjoner og næringsliv fra minst tre land må samarbeide om søknadene. Alle interesserte forskere bes om å lese utlysningsteksten nøye, og sette seg inn i de nasjonale vedleggene for Norge og de landene de tenker å samarbeide med.

Den fullstendige utlysningen publiseres etter planen 15. januar 2018. Følg med på www.faccejpi.com. Her vil du også finne søknadsskjema og prosedyre for å sende inn søknad.

Se mer informasjon på JPI FACCEs sider.

Skrevet av:
Anicke Brandt-Kjelsen Seniorrådgiver anb@forskningsradet.no
Publisert:
19.12.2017
Sist oppdatert:
19.12.2017